Menü Bezárás

Mégsem gyógyhatású a tevetej…

Ausztráliában a teve nem őshonos, de mára nagyon elszaporodott. Itt a tejéről újabban sokan azt tartják, hogy különösen egészséges, néhányan még addig is elmentek, hogy többek között a cukorbetegséget vagy az autizmust is „gyógyítja” a tevetej. Valójában ebből semmi sem tűnik igaznak…

Tevetej

Ausztráliában eléggé keresett a tevetej, mert többen úgy tartják, hogy akár az autizmus, cukorbetegség, rák, és általában véve mindenféle betegség és állapot gyógyításában hasznos lehet. Egy ausztrál fogyasztóvédelmi szervezet ugyanakkor elmondta, hogy nem igazak ezek az állítások, a tevetej nem „csodaszer”.

A fogyasztóvédő csoport laboratóriumi kísérletek során megállapította, hogy a tevetej nem bír gyógyító hatással, ennek ellenére literenként 21 ausztrál dollárt, vagyis átszámítva közel 4200 forintot kért el érte az a tejtermelő, akitől a gyógyító hatás ötlete származik.

Persze, nem nehéz túlzásokba esni, ha az egzotikus élelmiszerek egészségességéről van szó. Így például sok, különlegesen egészségesnek tartott „csodagyümölcsről” az őket termelő országban nem is gondolnák, hogy nálunk ilyen drágán el lehet őket adni „elképesztő jótékony hatásaik” miatt.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

Kapcsolódó cikkek