Menü Bezárás

Életre kelnek a csigaházak ezzel a kis trükkel

Nagyon érdekes dekoráció készülhet broméliák és néhány csigaház, vagy tengeri herkentyű vázának felhasználásával. Igaz, kissé bonyolult lehet a megfelelő ragasztót beszerezni, de ha sikerült, nagyon látványos díszt készíthetünk!

Szakállbromélia

Az alábbi videón az látható, ahogyan néhány tengeri állat vázának, illetve a talaj nélkül is nevelhető broméliáknak a felhasználásával egy kedves kis dekorációs elem készül. A videón ugyan egy speciális, kifejezetten a szakállbroméliák és hasonló, talajt nem igénylő növényeknek szánt úgynevezett “air plant glue” nevű ragasztót használnak, ezt azonban Magyarországon esetleg terrarisztikai börzéken vagy szakáruházakban lehet érdemes keresni, mert nem nagyon elterjedt. Abban az esetben, ha a ragasztó használatát nem visszük túlzásba, akár valamilyen vízben nem oldódó, hétköznapi ragasztó is megfelelő lehet.

A broméliák nem igényelnek sok gondoskodást, de hetente néhányszor vizet kell rájuk permetezni. A napos, meleg helyek a legideálisabbak a broméliák számára, bár a tűző nap nem tesz jót nekik. Ezek a növények a természetben epifita életmódot folytatnak, tehát a fákon élnek, és léggyökerekkel jutnak hozzá a szükséges vízhez, amit a trópusi erdők magas páratartalma tesz lehetővé. Semmiképpen nem élősködő fajokról van szó, mivel nem vonnak el tápanyagot a fától, amelyen “otthonra lelnek”. Bár virágzás közben általában nagyon szépek, elég nehéz elérni, hogy virágot bontsanak.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

Kapcsolódó cikkek