Hirdetés

A klasszikus sajtfondue receptje

A sajtfondue egyik nagy előnye, hogy számtalan érdekes finomsággal, így zöldségekkel, szőlővel, de apró, héjában főtt burgonyával is ehetjük. A „klasszikus” változathoz ráadásul csupán néhány összetevőre van szükségünk – igaz, a gruyère sajt például nem kifejezetten olcsó…

Sajtfondü

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál kukoricaliszt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 250 gramm ementáli sajt
  • 250 gramm gruyère sajt
  • negyed teáskanál őrölt szerecsendió
  • negyed teáskanál só
  • egy pohárka száraz fehérbor
  • 1 baguette

Elkészítés:

  1. Reszeljük le a sajtokat!
  2. A lereszelt sajthoz adjuk hozzá a kukoricalisztet, majd alaposan keverjük el.
  3. Vágjuk ketté a fokhagymát, majd dörzsöljük át vele az edényt.
  4. Helyezzük alacsony láng fölé az edényt, majd töltsük bele a bort, és várjuk meg, amíg forrni kezd.
  5. Ekkor helyezzünk bele némi sajtot, majd miután elkevertük, fokozatosan adjuk hozzá a maradék reszelt sajtot is.
  6. Ezt követően helyezzük bele a sót és szerecsendiót.
  7. A mártogatáshoz zöldségeket, baguette kockákat, héjában főtt újburgonyát, illetve szőlőt is tálalhatunk.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!
Hirdetés