Menü Bezárás

Először kóstoltak csokit a kakaóültetvényen dolgozók

Először kóstolhatták meg munkájuk gyümölcsét a kakaóültetvényeken dolgozó afrikai mezőgazdasági munkások – az édesség pedig hatalmas népszerűségnek örvendett a köreikben.

Kakaó

Hiába járulnak hozzá az afrikai kakaóültetvényeken dolgozók több száz tonna kakaó megtermeléséhez minden évben, sem a gyerekek, sem a felnőttek nem kóstolták még közülük a csokoládét. Az ültetvényeken dolgozók nagyon alacsony fizetést kapnak, és gyakran a munkakörülményeik is kifejezetten rosszak.

Először nyílt lehetőségük a kakaóültetvényen dolgozóknak arra, hogy megízlelhessék a videót, amiről videofelvételt is készítettek. Ahogyan azt 2:30 másodpercnél is láthatjuk, igazi meglepetést jelentett a csoki, illetve annak igen kellemes íze az ültetvényen dolgozó mezőgazdasági munkás számára. Elmondta, hogy korábban nem is hitte volna, hogy a kakaó ilyen finom tud lenni. A férfi korábban elmondta, hogy ő reggelire csak gyümölcsöt eszik, de a gyerek például rizst kapott enni. A riporter később a férfi családját is megkínálta az édességgel (a videón 3:20-nál) – a nő nem tudta pontosan, hogy hová szállítják a kakaót, de olyasmit sejtett, hogy a világ olyan pontjaira, ahol „a fehér emberek élnek”. Később a férfivel közösen dolgozók is megkóstolták a csokit (5 perctől), és hatalmas népszerűséget aratott a körükben.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

Kapcsolódó cikkek