Menü Bezárás

Varázslatos képkeret, ami lelassítja a mozgást

A videón látható képkeretet „valós időben” mutatják be, és egy kis trükk miatt tűnik úgy, hogy a benne lévő tárgyak lassítva mozognak.   

(Forrás: kickstarter.com)
(Forrás: kickstarter.com)

Ez a varázslatos képkeret bármelyik szoba dísze lehetne, hiszen egészen elképesztő, ahogyan a bele helyezett tárgyak – legyen szó akár virágokról, madártollról, vagy bármilyen hasonló apróságról – úgy tűnik, mintha ugyanabban a szobában ugyan, de lelassult időben mozognának.

Mindez úgy lehetséges, hogy az emberi szem számára már nem érzékelhető gyorsasággal villogó fény világítja meg a tárgyakat, méghozzá azokkal a mozdulatokkal szinkronban, amelyeket a tárgyak végeznek. A fény egyetlen másodperc alatt akár nyolcvanszor is felvillanhat a keretben. Valójában természetesen a tárgyak egyáltalán nem lassítva mozognak, de a fény gyors villanásai miatt az agyunk így dolgozza fel a látottakat.

A keretet egy filmes szakember tervezte egy barátjának, lényegében nászajándékként, viszont a közösségi finanszírozás adta lehetőségekkel élve hamar elég támogatót szervezz magának ahhoz, hogy többek számára is elérhetővé tegye a terméket.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

Kapcsolódó cikkek