Menü Bezárás

Ez a kutya mindennap több mint 6 kilométert gyalogol, hogy köszönthesse a városlakókat

kutya

Brúnó, a vándorló kutya az elmúlt 12 évben szinte mindennap megtett 6 és fél kilométert azért, hogy a minnesotai Longville lakóit köszönthesse.

A kutyus már kölyökkora óta szeret utazgatni. Larry LaVallee még kölyökként talált rá a városban, akiről hamar kiderült, hogy eltévedt. Mivel a gazdája nem jelentkezett érte, így LaVille magához vette. Brúnó azonban állandóan el akart menni csavarogni, a gazdája még láncot is kötött rá, ám azzal a kutya egyszer majdnem felakasztotta magát, így végül végleg lekerült róla. LaVille végül feladta a harcot, és inkább hagyta, hogy a kutyája csavarogjon, aki végül egy sajátos rutint alakított ki az életében, és egyedül is hazatalál.

Az évek során Longville lakói megszokták, hogy látják Brúnót egyedül sétálni az utcán. Ő általában a városházát, a könyvtárat, a fagylaltozót, számos irodát és élelmiszerboltot keres fel, és szinte mindenhol kap egy kis maradékot. Mi több, a város lakói már annyira megszerették Brúnót, hogy kinevezték a “város kutyájának és nagykövetének”, sőt még egy faragott szobrot is kapott!

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

Kapcsolódó cikkek