WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_638b_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (3304) ORDER BY t.name ASC

Nem csak a kutya, a kecske is képes együttműködni az emberekkel | tejbepapi
Menü Bezárás

Nem csak a kutya, a kecske is képes együttműködni az emberekkel


Warning: join(): Invalid arguments passed in /var/www/elobenhu_tejbepapi/wp-content/themes/customify/inc/blog/class-post-entry.php on line 211

A kutya mellett a kecske is tökéletesen alkalmas házi kedvenc azoknak, akik egy együttműködésre hajlamos kedvencet szeretnének. A kutyákhoz és lovakhoz hasonlóan a kecskék szorult helyzetben az emberrel kommunikálni próbálnak, mintegy „segítségét kérik”. Annál ugyanakkor jóval többről van szó, mint amikor egy macska élelmet szeretne, és nyávogva követ minket.

Kecske mint házi kedvenc

Ha valaki allergiás a kutyaszőrre, de nagy kertje van, ahol hasznos lehet egy „bio-fűnyíróként” is funkcionáló házi kedvenc, akkor remek választás számára a kecske, vagy egy póni. Ezek az állatok ugyanis a londoni Queen Mary egyetem kutatói szerint kifejezetten hajlamosak arra, hogy adott esetben az emberrel kommunikálni próbáljanak, ami jó társasággá teszi őket.

A kutatás során az állatokat olyan feladatok elébe állították, amelyet azok nem tudtak egyedül megoldani. A kecskék, kutyák és lovak ekkor az embert kezdték figyelni, akitől segítséget vártak. Ez ugyanakkor jóval több annál, amelyet a macskák esetében megfigyelhetünk, noha az élelem láttán ők is nyávogni kezdenek, és legtöbbször az étel vagy a gazdi felé fordítják tekintetüket.

A kecskéket közel 10 ezer évvel ezelőtt háziasították, és a korábbi kutatások már bebizonyították, hogy jóval okosabbak annál, mint azt régebben vélték. Mégis meglepő, hogy kommunikálni próbálnak az emberrel, hiszen nem házi kedvencként vagy az általa végzett munkáért háziasították, mint például a kutyákat vagy a lovakat, hanem húsa és teje miatt.

A kecskék egyébként ma már igen népszerű kedvencek, Nagy-Britanniában mintegy 50 ezer példányt tartanak kifejezetten társállatként.  Számos országban kecskés túrákat is szerveznek, ugyanis a kecskék a sziklás, hegyi utakon is képesek szállítani a túrázáshoz szükséges csomagokat, és jó ideig Magyarországon is vezettek kecskés “fogatokat” a gyerekek.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_638b_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (1129, 2197, 2640, 2826, 2858, 3070, 3255, 4748, 5700) ORDER BY t.name ASC

Kapcsolódó cikkek