Menü Bezárás

Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivál 2016

kiralyinapok

A fesztivál Székesfehérvár kiemelt rendezvényei közé tartozik. A XXI. alkalomra meghívták azokat a csoportokat is, akik végig fesztiválozták az elsőt, de határon túli profi tánccsoportok is itt lesznek Székesfehérváron. A parádés felvonulás, a belvárosi táncszigetek, az esti nemzetközi folkestek, a királyi gyerekjátszók elmaradhatatlan részei a fesztiválnak, és a 21. születésnapi fesztiválliget (Zichy liget) csak megkoronázhatja a nyári fehérvári esemény programsorozatát.

A házigazda Alba Regia Táncegyesület tagjai és önkénteseik minden évben olyan kiegészítő programokkal kedveskednek, amitől otthon érezhetik magukat a vendég táncegyüttesek, a fesztivál látogatói és minden fehérvári polgár. A színvonalról a fellépő együttesek gondoskodnak, ezért különösen nagy figyelmet fordítanak a fellépők kiválasztására.

Az Alba Regia Táncegyesület évente szervezi az egykori királyi koronázó városban megrendezésre kerülő Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivált. A már több, mint egy évtizede hagyományosan megrendezésre kerülő eseményt széles szakmai elismerés övezi, így a 2004. évi fesztivál szerves részese lehetett a “III. C.I.O.F.F. World Folkloriada” elnevezésű népművészeti olimpia rendezvénysorozatnak, mely csak négyévente kerül megrendezésre és mindig a világ más-más országában.

A Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivál az adott művészeti ág nemzetközi szervezete által elismert rendezvény tagja a Magyarországi Folklórfesztiválok Szövetségének, a Martin György Néptánc Szövetségnek, az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesületnek, a nemzetközileg elismert CID, IOV és a svájci székhelyű C.I.O.F.F. szervezeteknek is. A rendezvény programja minden évben bekerül a nemzetközi, országos, regionális, megyei és székesfehérvári programfüzetekbe és a hazai- és a nemzetközi szakmai szervezetek által elismert rendezvények listájára, programismertetőibe, a  hivatalos programjai közé.

Helyszín: Székesfehérvár

Időpont: 2016. augusztus 17-21. 

Jegyárak:
Nemzetközi folkestek a Táncházban
Felnőtt jegy: 1500 Ft
Gyermekjegy: 600 Ft (14 éves korig)
Hetijegy: 6000 Ft (4 folkest + zártkörű záróparty 21-én)

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

Kapcsolódó cikkek