Menü Bezárás

Ki mondta, hogy egy menő játékkonyha egy vagyonba kerül?

Ezeket a játékkonyhákat viszonylag olcsón, kartondobozok és néhány papír dekoráció, illetve apró játékok felhasználásával készítették el a szülők és a gyerekek. Nem csak az áruk kedvezőbb azonban a boltokban kaphatóknál, de ráadásul az elkészítése során a szülőknek alkalma nyílik arra, hogy a gyerekeikkel együtt alkossanak.

Játékkonyha

Néhány tipp a kartondoboz-konyhák elkészítéséhez:

Először mindig tervezd meg, hogy mekkora játékkonyhához van elegendő alapanyagod és helyed a gyerekszobában!

Csak olyan anyagokat használj fel, amelyek nem okozhatnak sérülést a gyereknek! Így tehát mindenképpen érdemes kerülni az üvegből készült tárgyakat is.

A sütő “gombjai” készülhetnek üdítősüvegek kupakjaiból, míg a fiókok egy ideális alapanyagai lehetnek a cipődobozok!

Miután az alapokkal elkészültél, kezdheted a dekorálást – a kartonok átfestése, esetleg csomagolópapírral történő bevonása után érdemes néhány tetszetős dekorációs elemet kinyomtatni, esetleg színes kartonból kivágni a „konyhai eszközök” díszítésére.

Ami igazán megadja ezeknek a kis játékkonyháknak a hangulatát, az a néhány játék lábas, serpenyő, pohárka, vagy adott esetben műanyag étel is. Nem feltétlenül kell újakat beszerezni, hiszen lehet, hogy már eleve van otthon néhány olyan játék, amely alkalmas lehet a konyha berendezésére! A műanyag cserepes növénykék is sokat dobhatnak a játékkonyha küllemén.

Inspirációk:

Játékkonyha Játékkonyha Játékkonyha
Játékkonyha Játékkonyha Játékkonyha

 

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

Kapcsolódó cikkek