WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_638b_0.MYI' (Errcode: 28)]
SHOW FULL COLUMNS FROM `wp_options`

WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_638b_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (2768) ORDER BY t.name ASC

A fogyásban is segíthet, ha eleget iszunk | tejbepapi
Menü Bezárás

A fogyásban is segíthet, ha eleget iszunk


Warning: join(): Invalid arguments passed in /var/www/elobenhu_tejbepapi/wp-content/themes/customify/inc/blog/class-post-entry.php on line 211

Most ugyan a nagy hőség miatt fontos, hogy sok vizet igyunk, ezt a szokást érdemes lehet a későbbiekben is megtartanunk, ha szeretnénk elérni vagy fenntartani az egészséges testsúlyt. Egy friss kutatás szerint ugyanis aki megfelelően sok vizet iszik, általánosságban kisebb valószínűséggel túlsúlyos vagy elhízott.

Túlzásba természetesen nem kell esni, de fontos, hogy elég folyadékot igyunk (Forrás: greatlifeandmore.com)
Túlzásba természetesen nem kell esni, de fontos, hogy elég folyadékot igyunk (Forrás: greatlifeandmore.com)

Sokáig kérdéses volt, hogy vajon valóban segít-e a fogyásban a sok vízivás, vagy sem. Egyes kutatások szerint ugyanis akik többet ittak, általában véve karcsúbbak voltak, ugyanakkor más kutatások szerint a túlsúlyos emberek általánosságban véve többet ittak. Egy újabb tanulmány szerint nem „közvetlenül” a több vagy kevesebb folyadékbevitel, de a hidratáltság mértéke az, amely a túlsúlyra is hatással van.

A kutatók összesen 9500 személytől korábban gyűjtött adatok alapján vizsgálták, hogy vajon milyen összefüggés lehet a testsúly és a folyadékbevitel között. Az adatokat egy nemzeti felmérés keretében gyűjtötték egy alkalommal 2009-től 2010-ig, majd pedig egy másik alkalommal 2011-től 2012-ig.

Az újabb tanulmány szempontjából fontos, hogy a korábbi átfogó vizsgálat során vizeletmintát is kértek az emberektől, amely alapján megállapítható, hogy mennyire volt hidratált az illető személyek szervezete. A hidratáltságot a vizelet vizsgálatával pontosabban lehet mérni, mint ha azt kérdeznék az emberektől, hogy mennyi vizet isznak, hiszen többek között az is befolyásolhatja a szervezet hidratáltságát, hogy mennyire gazdag folyadékban az étel, amit megettek, vagy hogy milyen fizikai aktivitást igénylő tevékenységet folytattak.

Az újabb kutatás során az embereket a minták alapján felvett adatok szerint kettő csoportra osztották – az egyik csoportba a „megfelelően hidratáltak, a másikba – nem meglepő módon – a „nem megfelelően hidratáltak” kerültek.

Megfigyelték, hogy a nem megfelelően hidratált emberek testtömegindexe jellemzően magasabb volt, mint azoké, akik megfelelően hidratáltak voltak. Azok, akik túl keveset ittak, ráadásul közel 60 százalékkal nagyobb valószínűséggel voltak túlsúlyosak vagy elhízottak, mint akik eleget ittak.

Igaz, a tanulmány alapján azt azért nem lehet kijelenteni, hogy a több ivás függvényében folyamatosan csökkenne a testsúly, vagy hogy a bőséges vízivás segít a fogyásban.

Előfordulhat ugyanis, hogy a magasabb testtömegindex-szel jellemezhető emberek szervezete az általuk fogyasztott italok és ételek minősége, típusa miatt kevésbé hidratált. Így például a vízben gazdag ételek többnyire kevesebb kalóriát „tartalmaznak”, míg a zsírban gazdag és vízben szegény ételekkel jelentősen több kalóriát is be lehet vinni a szervezetbe.

Ugyancsak lehetséges, hogy akik ügyelnek arra, hogy elég vizet igyanak, azok egyébként is előnyben részesítik az egészséges életmódot.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_638b_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (79, 785, 968, 1030, 2197, 3129, 3182, 4818, 6395) ORDER BY t.name ASC

Kapcsolódó cikkek