WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_3ee_0.MYI' (Errcode: 28)]
SHOW FULL COLUMNS FROM `wp_options`

WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_3ee_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (2736) ORDER BY t.name ASC

Könyvtárat rejtettek egy régi pajtába | tejbepapi
Menü Bezárás

Könyvtárat rejtettek egy régi pajtába


Warning: join(): Invalid arguments passed in /var/www/elobenhu_tejbepapi/wp-content/themes/customify/inc/blog/class-post-entry.php on line 211

Egy titkos könyvtárat rejtettek angol tervezők egy régi oxfordsihre-i pajtába – az épület és a könyvtár azonban nem csak a különleges megoldások miatt vált egészen mesébe illővé, de arra is ügyeltek, hogy a vidéki Anglia bájos, zöld lankái között bújjon meg a „könyvespajta”.

A titkos könyvtárszoba (Forrás: dezeen.com)
A titkos könyvtárszoba (Forrás: dezeen.com)

Az utóbbi időben egyre gyakrabban hallhatunk olyan építészeti projektekről, amelynek során régi pajtákat, esetleg pincéket újítanak fel és tesznek lakhatóvá. Ennek természetesen megvan a maga varázsa, s a „pajta-újragondolások” legújabb képviselőjének sem kell szégyenkeznie – az angliai Oxfordshire-ben található tizenhetedik századbeli épületbe ugyanis egy nagyon hangulatos és esztétikus könyvtárszobát sikerült berendeznie a Studio Seilern építészeinek.

A könyvtárba be és onnan kifelé is titkos ajtók vezetnek, az épület belseje pedig telis-tele van könyvekkel.

Christina Seilern londoni stúdióját arra kérték fel, hogy alakítsanak át egy régi pajtát, amely egy apró falu, Little Milton „Old Blecher Farmjához” tartozik – az elképzelés szerint egy kiállítási térnek és irodáknak is helyet szerettek volna adni, amely a létesítmény fenntartásához járulhat hozzá.

Az irodák és kiállítótér esetében a szolid, fehér szín dominál (Forrás: dezeen.com)
Az irodák és kiállítótér esetében a szolid, fehér szín dominál (Forrás: dezeen.com)

Az építészek a pajta megviselt és már elszíneződött, deszkákkal fedett külseje mögött világos, fehér szín által dominált irodahelyiségeket, valamint kiállítási teret alkottak meg, ezen kívül pedig egy étkező helyiség is helyet kapott itt – a pajta legérdekesebb helye azonban mégis a „titkos könyvtár”, amelybe és amelyből „rejtett ajtókon” keresztül lehet közlekedni. Végül a pajta az Albion Barn nevet kapta.

A könyvtárszoba belülről úgy tűnik, hogy egészen könyvekkel és könyvespolcokkal van szegélyezve, ami egyébként valóban így is van – csak éppen a polcok egy része egyben a titkos ajtó része is, így amikor ezek az ajtók zárva vannak, úgy tűnhet, mintha ki- és bejárat nélküli szobában tartózkodnának az olvasgatók.

Seilern a projekttel kapcsolatban elmondta, hogy a könyvtár esetében szándékosan szerette volna elérni azt, hogy a titokzatos és kissé „hóbortos” helyiség némi kontrasztot jelentsen az egyébként hófehér, letisztult, erősen megvilágított és nagyon mértéktartó stílusú irodákkal és az étkező helyiséggel szemben.

A galéria lehetővé teszi, hogy a felsőbb polcokon lévő könyveket is el lehessen érni (Forrás: dezeen.com)
A galéria lehetővé teszi, hogy a felsőbb polcokon lévő könyveket is el lehessen érni (Forrás: dezeen.com)

A könyvtár újabb különlegessége, hogy a mennyezetet fényesített acélból készítették el, így a tükröződő felületnek köszönhetően a szobába belépőknek úgy tűnik, hogy a helyiség jóval magasabb, mint amilyen valójában, közben természetesen úgy tűnhet, hogy könyvből is jóval több található a szobában.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_3ee_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (453, 466, 797, 2161, 2532, 2941, 3195, 4270, 6528) ORDER BY t.name ASC

Kapcsolódó cikkek