WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_3ee_0.MYI' (Errcode: 28)]
SHOW FULL COLUMNS FROM `wp_options`

WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_3ee_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (2637) ORDER BY t.name ASC

A Google keresőjétől várnak választ a britek arra, mi változik a népszavazást követően | tejbepapi
Menü Bezárás

A Google keresőjétől várnak választ a britek arra, mi változik a népszavazást követően


Warning: join(): Invalid arguments passed in /var/www/elobenhu_tejbepapi/wp-content/themes/customify/inc/blog/class-post-entry.php on line 211

A Google keresési toplistáján közvetlenül a népszavazás előtt, majd ezt követően jelentek meg a kérdések arról, mi történik, ha a népszavazáson a kilépés-pártiak lesznek többségben.

Nem biztos, hogy tájékozatlanok: talán csak meglepődtek a britek (Forrás: techweekeurope.co.uk)
Nem biztos, hogy tájékozatlanok: talán csak meglepődtek a britek (Forrás: techweekeurope.co.uk)

Az EU-tagságról való népszavazás olyannyira foglalkoztatja a briteket, hogy – ha talán csak rövid időre is, de – a népszavazás utolsó óráitól kezdődően már Kim Kardashiannál és más hírességeknél is jobban érdekelte őket az, hogy tulajdonképpen miről is „kellene” szavazniuk, vagy hogy az egyes döntéseik milyen hatással lesznek későbbi életükre.

A Google szerint „drámai” volt a változás például az olyan kereséseket illetően is, amelyek azt firtatták, hogy vajon a későbbiekben kell-e útlevél ahhoz, hogy Írországba utazhassanak a brit állampolgárok. Az erre vonatkozó keresések egyébként nem meglepő módon Észak-Írországból érkeztek. A Verge szerint a Google-nél mintegy 250 százalékos növekedést tapasztaltak a következő kérdés keresésében: „Mi történik, ha elhagyjuk az EU-t?” Érdekes azonban, hogy ez a növekedés nem a népszavazás előtt, hanem azt követően érte el a csúcspontját.

Ugyancsak megsokszorozódott az olyan keresések száma is, mint például a:

 • Mi történik, ha kilépünk az EU-ból?
 • Mi történik, ha gyengül a font? (Megjegyzés: a font már a népszavazás előtt is gyengülni kezdett)
 • Mi történik, ha maradunk?
 • Brit függetlenség napja
 • Fontról euróra (és fordítva: euróról fontra)
 • Norvégia EU (ti.: Norvégia Svájchoz hasonlóan fizet egy meghatározott összeget a szabad piachoz való hozzáférésért, ugyanakkor nem tagja az uniónak – ellentétben azonban Svájvccal, az Európai Gazdasági Térségnek már igen)

Sokan akadtak olyanok is, akik a szavazás vége előtti órákban is arról próbáltak információhoz jutni, hogy mi lehet maga a Brexit. A Google Trends arra is felhívta a figyelmet, hogy korábban még soha nem látott mennyiségű keresési feltétel vonatkozott a fontra – amely egyébként ma reggel, 1985 óta nem tapasztalt mértékben, több mint 10 százalékkal esett, mielőtt némi javulás lett volna megfigyelhető.

Érdekes módon számos londoni felhasználó keresett rá a „Gibraltárba költözni” keresőszóra is, miután lezárult a népszavazás.

Noha érdekesek lehetnek a keresési feltételek, valamint ezek változásai, egy a BBC-nek nyilatkozó szakértő szerint ezekből mégsem lehet messzemenő következtetéseket levonni, hiszen előfordulhat az is, hogy már viszonylag kevés ember is képes lehet arra, hogy kereséseivel akár jelentősen befolyásolja a statisztikákat.

Az is lehetséges, hogy a kilépést támogatók vagy ellenzők azért kerestek rá bizonyos kifejezésekre, hogy ezzel megérthessék, miért döntene tőlük eltérő módon a másik tábor. Nem is beszélve arról, hogy sokakat váratlanul ért, de legalábbis meglepett, hogy ilyen szoros eredmény született (és hogy ilyen szoros eredményre lehetett számítani), ezért foglalkoztatni, netán aggasztani kezdte őket a kérdés, így minél több információt szerettek volna begyűjteni a témában.

Összességében tehát nem feltétlenül kell azt feltételeznünk, hogy a britek tájékozatlanok voltak a témában, noha ennek a lehetőségét sem lehet azért kizárni…

Magyarországon is sokakat érdekelhetett a kérdés, mert a legnépszerűbb keresések között szerepeltek az alábbiak:

 • Font Árfolyam
 • Nagy-Britannia
 • Anglia Eu
 • Font Forint
 • Anglia
 • David Cameron
Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_3ee_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (1122, 1613, 2765, 2815, 2990, 4885, 5372, 6688, 6697) ORDER BY t.name ASC

Kapcsolódó cikkek