WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_638b_0.MYI' (Errcode: 28)]
SHOW FULL COLUMNS FROM `wp_options`

WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_638b_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (2563) ORDER BY t.name ASC

Amerikában ugyanaz a gyorsétel "hizlalóbb" lehet, mint a világ más pontjain | tejbepapi
Menü Bezárás

Amerikában ugyanaz a gyorsétel „hizlalóbb” lehet, mint a világ más pontjain


Warning: join(): Invalid arguments passed in /var/www/elobenhu_tejbepapi/wp-content/themes/customify/inc/blog/class-post-entry.php on line 211

Ki gondolta volna, hogy például egy pizza 900 kcal-val többet tartalmaz az Egyesült Államokban, mint az Egyesült Királyságban?! Ráadásul más népszerű gyorsételek között is jelentős az eltérés annak függvényében, hogy melyik országban térünk be az étteremláncokba.

Nem mindegy, hogy hol vásároljuk (Forrás: eatthis.com)
Nem mindegy, hogy hol vásároljuk (Forrás: eatthis.com)

Furcsa lehet, de az egyes országokban akár teljesen eltérő módon is változhat az, hogy az egyes gyorsételek milyen méretűek, illetve összesen hány kilokalóriát tartalmaznak. Vannak olyan ételek, amelyeknek még az összetétele is picit más, például több zsír van benne az egyes országokban.

Mindez azt eredményezheti, hogy bizonyos területeken nehezebb lehet egy-egy ilyen fogást beilleszteni a napi étkezések közé, hiszen ha már valaki megrendelt egy pizzát vagy hamburgert, nyilván nem fogja félbehagyni az evést a háromnegyedénél csak azért, mert így már túl sok kalóriát vinne be a szervezetébe.

(Forrás: dailymail.co.uk)
(Forrás: dailymail.co.uk)

Az étteremláncok közül a McDonalds hazai honlapján is tájékozódhatunk arról, hogy az egyes ételeikben mennyi kalória van, egyben az is kiderül, hogy egy közepes adagnyi sült burgonya nálunk 114 gramm (ez 340 kcal-t jelent a lánc hazai éttermeiben), a kicsi 80 gramm, míg az óriás egészen pontosan 310 gramm hasábburgonyát jelent. Az Egyesült Királyságban is 114 grammos egy átlagos adag krumpli, és 337 kcal-t tartalmaz míg az Egyesült Államokban ugyan 111 gramm egy közepes adag, ám meglepő módon 340 kilokalóriát vehetünk vele magunkhoz. Ugyancsak érdekes, hogy Japánban például 454 kcal és 135 gramm a közepes adag, tehát minden szempontból ez vezeti a listát.

(Forrás: dailymail.co.uk)
(Forrás: dailymail.co.uk)

Ennél is érdekesebb azonban, amikor nem csak az ételek kalóriatartalmában vagy az adagok mennyiségében, de még a fogások összetételében is viszonylag jelentős eltérések mutatkoznak. Vegyük például az egyik legismertebb példát, a nagy rajongótáborral rendelkező Bic Mac-et. Nehéz elképzelni, hogy egy étteremlánc-óriás egyik leghíresebb fogása országról országra picit másmilyen legyen, pedig így van.

Az Egyesült Királyságban például 490 kcal egy átlagos Big Mac, és 24 gramm zsír található benne, valamint 840 milligramm a nátriumtartalma. Ezzel szemben az Egyesült államokban540 kcal található egy ilyen hamburgerben, valamint 28 gramm zsír, tehát összesen arányaiban egy picivel kevesebb zsírt tartalmaz. Ausztráliában azonban már számottevő ez a változás, hiszen egy 492 kcal-t tartalmazó Bic Mac-ben 27 gramm zsír található. Magyarországon egy adag az ikonikus „duplaburgerből” 509 kcal-t, valamint 26 gramm zsírt tartalmaz.

Alább nem a Big Mac, hanem a KFC csirkés szendvicsének változásai vizsgálhatóak meg a kis diagramon.

(Forrás: dailymail.co.uk)
(Forrás: dailymail.co.uk)
Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_638b_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (71, 1443, 1827, 2204, 2342, 3020, 3078, 5205, 5427) ORDER BY t.name ASC

Kapcsolódó cikkek