WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_3ee_0.MYI' (Errcode: 28)]
SHOW FULL COLUMNS FROM `wp_options`

WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_3ee_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (2557) ORDER BY t.name ASC

A nagyon forró italok is rákkeltőek lehetnek | tejbepapi
Menü Bezárás

A nagyon forró italok is rákkeltőek lehetnek


Warning: join(): Invalid arguments passed in /var/www/elobenhu_tejbepapi/wp-content/themes/customify/inc/blog/class-post-entry.php on line 211

A „nagyon forró italok”, így például a túl forrón elfogyasztott kávé vagy tea is rákkeltő lehet az ENSZ egészségügyi szervezete szerint. Mindez nagyon rossz hír lehet azoknak, akik korábban éppen azért fogyasztották előszeretettel például a zöld teát, mert néhányan úgy vélik, hasznos lehet a rák ellen.

Érdemes hagyni, hogy az ital 65 Celsius-fok alá hűljön, bár ennél forróbban inkább csak az ázsiai országokban isszák a teát (Forrás: dishingpc.com)
Érdemes hagyni, hogy az ital 65 Celsius-fok alá hűljön, bár ennél forróbban inkább csak az ázsiai országokban isszák a teát (Forrás: dishingpc.com)

Könnyen lehet, hogy nem csak arra kell figyelnünk, hogy milyen összetételű élelmiszereket vagy italokat veszünk magunkhoz, hanem emellett még ezek hőmérsékletére is ügyelnünk kell. A nyelőcsőrák kialakulásának valószínűségét például minden bizonnyal nagyobb mértékben befolyásolja az elfogyasztott italok hőmérséklete, mint azok összetétele. Az AFP arról írt, hogy a 65 Celsius-foknál forróbb italok már növelhetik a nyelőcsőrák kialakulásának kockázatát.

A bejelentést azt követően tette az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének Rákkutatási Ügynöksége (IARC), hogy összesen mintegy 1000 tudományos igényű tanulmány eredményeit összegezték, mivel azt szerették volna megállapítani, hogy van-e, s ha igen, milyen összefüggés a kávéfogyasztás és a rák kialakulásának valószínűsége között.

Christopher Wild, az ügynökség igazgatója elmondta:

„Az eredmények alapján arra következtethetünk, hogy a túl forró italok fogyasztása egy lehetséges kiváltó oka lehet a nyelőcsőráknak, és nem annyira az egyes italok maguk, de sokkal inkább ezek hőmérséklete az, amely felelősnek tűnik a betegségért”.

Az ügynökség egy szóvivője elárulta azt is, hogy a kutatások során felfigyeltek arra, hogy Kínában, Iránban, Törökországban és Dél-Amerikában, ahol a teát hagyományosan nagyon forrón (70 Celsius-fok körüli hőmérsékleten) fogyasztják, ott a rák kialakulásának kockázata a fogyasztott italok hőmérsékletével arányosan növekedett. A 65 Celsius-fok feletti hőmérsékletű italok fogyasztása az emberek esetében tehát valószínűleg rákkeltő hatású.

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének Rákkutatási Ügynöksége által közölt adatok kapcsán az Egyesült Királyság egy egészségügyi szakértője elmondta, hogy Nagy-Britanniában általában nem fogyasztják olyan forrón a teát az emberek, mint a felsorolt országokban, ugyanakkor javasolja, hogy akik nagyon forrón itták eddig a teát, azok hagyják egy kicsit lehűlni.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_3ee_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (116, 876, 1583, 2736, 4084, 4680, 5494, 5965, 6919) ORDER BY t.name ASC

Kapcsolódó cikkek