Menü Bezárás

A Jiuzhaigou Nemzeti Park

A Jiuzhaigou minden bizonnyal a Föld legcsodálatosabb nemzeti parkjai közé tartozik; az érintetlen vidéken kristálytiszta, türkiz tavak pompáznak.

A világhírű, átlátszó víztömeg
A világhírű, átlátszó víztömeg

A Kína északi részén, mintegy 72,000 hektár területen fekvő nemzeti park évről évre turisták egész tömegét vonzza a környékre. A csodálatos látványért meg is éri utazni; a völgyben kéklő, erdőkkel és hegyekkel szegélyezett tavak 1992 óta a Világörökség részét képezik kiemelkedő szépségük miatt. A park népszerű látványosságai az egészen áttetsző vízben pihenő, halott fatörzsek, melyek ritkán látott módon sorakoznak egy-egy tó medrében. A táj egyedülálló esztétikai értékét az előbbieken túl a sok, formagazdag vízesés mintegy megkoronázza.

A Jiuzhaigou Nemzeti Park
A Jiuzhaigou Nemzeti Park

A nemzeti park területén lehetőség nyílik túrázásra, valamint a vadon élő állatok, és a gyakran káprázatos virágot hozó növények megfigyelésére. A völgy állatvilága egyébként kiemelkedően diverz; az olyan veszélyeztetett emlősök, mint az arany piszeorrú majom éppúgy fellelhetőek a területen, mint a színpompás madarak, többek között törpepapagájok és fácánok sokasága.

A nemzeti park egy csodálatos tava
A nemzeti park egy csodálatos tava
Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

Kapcsolódó cikkek