WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_638b_0.MYI' (Errcode: 28)]
SHOW FULL COLUMNS FROM `wp_options`

WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_638b_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (2473) ORDER BY t.name ASC

Végre a kutyásoknak is van helye a Balatonon – egyelőre két strand áll majd rendelkezésükre | tejbepapi
Menü Bezárás

Végre a kutyásoknak is van helye a Balatonon – egyelőre két strand áll majd rendelkezésükre


Warning: join(): Invalid arguments passed in /var/www/elobenhu_tejbepapi/wp-content/themes/customify/inc/blog/class-post-entry.php on line 211
Úgy tűnik, sikerült olyan megoldást találni, hogy a kutyák ugyan ne zavarják a kutyák nélkül fürdőzőket, de mégis együtt mártózhassanak meg a vízben a gazdáikkal – Fonyódon tegnap nyílt meg az első kutyabarát fürdő, de Balatonboglárra is terveznek egyet.
(Forrás: Facebook / Fonyód Média)
(Forrás: Facebook / Fonyód Média)

A kutyatulajdonosok számára eddig többnyire nagy fejtörést okozott, hogy ha találtak is egy az igényeiknek megfelelő kutyabarát szállást, a nap nagy részében gondot jelenthetett a kutyák felügyelete, hiszen amíg a gazdik fürödtek, addig az állatok biztonságát is biztosítani kellett. A kutyák a jogszabály értelmében az emberi fürdőzésre kijelölt strandokra nem mehetnek be továbbra sem, azonban már kialakításra került egy kutyás strand Fonyódon, de Balatonbogláron is tervbe vettek egyet, amely hamarosan már fogadhatja a kutyával érkezőket.

Az MTI Balassa Balázst, a tóparti önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség elnökét, Szigliget polgármesterét idézte, aki szerint a balatoni kutyafürdető helyek kijelölésével piaci igényre reagálnak az önkormányzatok – egyben mivel sok a kutyatulajdonos vendég, ezért a strandok kialakítása reményeik szerint kedvező hatással lesz a turizmusra.

(Alább egy korábbi interjú tekinthető meg a témában.)

Mivel az emberek számára kijelölt szakaszokon továbbra sem fürödhetnek kutyák, ezért Balatonbogláron és Fonyódon is azt a megoldást választották, hogy külön kijelölnek egy-egy strandot a négylábúak számára – azt ugyanis nem tiltja a törvény, hogy az emberek számára kijelölt strandoktól távolabb fürödjenek a kutyák. Az MTI Hidvégi Józseftől, Fonyód polgármesterétől úgy értesült, hogy amennyiben népszerűek lesznek a kutyás strandok, úgy újabb két szakaszt is kijelölnek.

„Nem csak tiltani kell valamit – mivel a strandokra kutyát bevinni szigorúan tilos – hanem meg kell teremteni az a lehetőséget, hogy aki onnan kiszorul máshol lehetősége legyen fürdetni kutyáját” – fogalmazott Hidvégi József polgármester.

Június elsején, azaz szerdán megnyílt a Balaton első kutyás fürdője is – Fonyód város honlapján arról tájékoztatnak, hogy az eredetinél is nagyobb, összesen 3000 négyzetméteres területen várja a kutyásokat az egykor „szabad strandnak” nevezett területen. Ahhoz, hogy a strand megfelelően működjön, egy 12 pontos etikettet is összeállítottak, egyben hangsúlyozták, hogy a strandon mindenki megtalálhatja a neki megfelelő pihenőhelyet, mert ugyan sok az árnyat adó fa, de napozásra alkalmas szakasz is akad.

A területen kutyatoalettek, kihelyezett ürülékgyűjtő zacskók és hulladéktárolók is segítik a tisztaság fenntartását – remélhetőleg az érkező kutyatulajdonosok is ügyelnek majd arra, hogy kutyájuk után ne maradjon piszok.

A fonyódi kutyás strand megnyitójáról látványos fotók találhatóak ITT, aki pedig a strand pontos elhelyezkedéséről szerezne bővebb információt, IDE kattintva egy térképet talál.

Végezetül ITT található néhány olyan izgalmas látványosság, ahová sokan nem is gondolnák, hogy bevihetik a kutyájukat a nyaralás, vagy a hétvégi kirándulások alkalmával.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_638b_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (1462, 1510, 1667, 2335, 2918, 3007, 5081, 5168, 6753) ORDER BY t.name ASC

Kapcsolódó cikkek