Menü Bezárás

Furcsa, de természetes anyagtól fekete a divatos fagyi

Egy New York-i fagyizó nagy dobással készült az idén a nyárra – fekete fagylaltjával ráadásul hamar világhírű is lett. Bármilyen hihetetlen, a különös szín előállításához „természetes” anyagot használtak fel.

Elárulták, mitől fekete (Forrás: greatideas.people.com)
Elárulták, mitől fekete (Forrás: greatideas.people.com)

A New York-i Morgenstern fagylaltozó idén valami nagyon különlegessel készült a nyári szezonra – méghozzá egy szinte valószínűtlenül fekete fagylalttal. A fekete fagyi az internetet is hamar meghódította, mivel rendkívül látványos, de sokan el sem tudták képzelni, hogy milyen lehet az íze, vagy hogy hogyan állították elő a mélyfekete, bársonyos színét.

Amint arra fény derült, a fekete szín előállításához egy egészen természetes anyagot hívtak segítségül, mégpedig a kókusz szént. A fagylaltozó tulajdonosa azt is megosztotta a nagyközönséggel, hogy a kókusz szén voltaképpen nem más, mint a kókuszdió elszenesedett és feldolgozott változata – az ilyen, növényi szenek újabban nagy népszerűségnek örvendenek és a különböző élelmiszerek előállításához szívesen használják őket.

Nehéz elképzelni, mert még az égett pirítóstól is óvnak minket, de a kókuszhamu állítólag kifejezetten egészséges, ugyanis „méregtelenítő” hatással bír, noha előbbi kifejezést egyelőre nem igazán lehet „tudományosan” körülírni, és arra sincsenek bizonyítékok, hogy valóban van-e ilyen jó hatása a kókusz szénnek.

A fagyinak egyébként állítólag nagyon kellemes, kókuszos íze van, de nem csupán a kókusz szén, hanem a készítéséhez szintén felhasznált kókuszpehely, kókusztej és kókuszkrém miatt is.

A fekete fagylalt május 25. óta kapható, és mint a legtöbb olyan furcsa gasztronómiai különlegesség, amelyre felfigyel az internet, máris nagyon keresett és népszerű lett.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

Kapcsolódó cikkek