WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_638b_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (2459) ORDER BY t.name ASC

Furcsa, de természetes anyagtól fekete a divatos fagyi | tejbepapi
Menü Bezárás

Furcsa, de természetes anyagtól fekete a divatos fagyi


Warning: join(): Invalid arguments passed in /var/www/elobenhu_tejbepapi/wp-content/themes/customify/inc/blog/class-post-entry.php on line 211

Egy New York-i fagyizó nagy dobással készült az idén a nyárra – fekete fagylaltjával ráadásul hamar világhírű is lett. Bármilyen hihetetlen, a különös szín előállításához „természetes” anyagot használtak fel.

Elárulták, mitől fekete (Forrás: greatideas.people.com)
Elárulták, mitől fekete (Forrás: greatideas.people.com)

A New York-i Morgenstern fagylaltozó idén valami nagyon különlegessel készült a nyári szezonra – méghozzá egy szinte valószínűtlenül fekete fagylalttal. A fekete fagyi az internetet is hamar meghódította, mivel rendkívül látványos, de sokan el sem tudták képzelni, hogy milyen lehet az íze, vagy hogy hogyan állították elő a mélyfekete, bársonyos színét.

Amint arra fény derült, a fekete szín előállításához egy egészen természetes anyagot hívtak segítségül, mégpedig a kókusz szént. A fagylaltozó tulajdonosa azt is megosztotta a nagyközönséggel, hogy a kókusz szén voltaképpen nem más, mint a kókuszdió elszenesedett és feldolgozott változata – az ilyen, növényi szenek újabban nagy népszerűségnek örvendenek és a különböző élelmiszerek előállításához szívesen használják őket.

Nehéz elképzelni, mert még az égett pirítóstól is óvnak minket, de a kókuszhamu állítólag kifejezetten egészséges, ugyanis „méregtelenítő” hatással bír, noha előbbi kifejezést egyelőre nem igazán lehet „tudományosan” körülírni, és arra sincsenek bizonyítékok, hogy valóban van-e ilyen jó hatása a kókusz szénnek.

A fagyinak egyébként állítólag nagyon kellemes, kókuszos íze van, de nem csupán a kókusz szén, hanem a készítéséhez szintén felhasznált kókuszpehely, kókusztej és kókuszkrém miatt is.

A fekete fagylalt május 25. óta kapható, és mint a legtöbb olyan furcsa gasztronómiai különlegesség, amelyre felfigyel az internet, máris nagyon keresett és népszerű lett.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_638b_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (955, 1698, 1725, 2475, 2597, 2998, 3106, 5473, 6712) ORDER BY t.name ASC

Kapcsolódó cikkek