WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_638b_0.MYI' (Errcode: 28)]
SHOW FULL COLUMNS FROM `wp_options`

WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_638b_1.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (2429) ORDER BY t.name ASC

Szelfi mentette meg a túrázókat | tejbepapi
Menü Bezárás

Szelfi mentette meg a túrázókat


Warning: join(): Invalid arguments passed in /var/www/elobenhu_tejbepapi/wp-content/themes/customify/inc/blog/class-post-entry.php on line 211

Rengeteg hírt hallhattunk már arról, hogyan keserítette meg az emberek életét egy-egy szelfi, sőt, a szelfi-őrület már halálos áldozatokat is szedett. Most ennek éppen az ellenkezője történt – részben egy közös szelfi mentette meg a fiatal pár életét. Úgy tűnik, valóban szinte minden lehet egyaránt veszélyforrás vagy hatalmas segítség annak függvényében, hogy ki és hogyan használja fel azt…

Winnats Pass - talán nem tűnik veszélyesnek, de valójában az lehet (Forrás: blogs.ft.com)
Winnats Pass – talán nem tűnik veszélyesnek, de valójában az lehet (Forrás: blogs.ft.com)

Egy fiatal, minden bizonnyal még a húszas éveiket be nem töltött pár egy népszerű nemzeti parkba indult túrázni, ám egy veszélyesebb szakaszra érkezve nem tudtak továbbhaladni, így aztán a mentőegységeknek kellett lehozniuk őket innen – akik munkáját egy aznap elkészített szelfi segítette.

A pár egy meredek hegyoldalon haladva a derbyshire-i Winnats Pass közelében került olyan helyzetbe, hogy a mentőegységek segítsége nélkül nem tudtak volna visszatérni a kijelölt ösvényekre. Az eset még vasárnap történt, és a beszámolók szerint a pár megmentésére siető szakembereknek úgy sikerült végül megtalálniuk és megmenteniük őket, hogy egy közös szelfit küldött nekik a két fiatal, amit még korábban azon a napon készítettek.

A hegyimentők szerint ez volt az első „szelfis mentés” . A Winnats Pass azért lehet igen veszélyes, mert egy nagyon meredek falú völgyről van szó, amely mintegy háromnegyed mérföld hosszúságú, és számos barlang található a területén.

A mentést vezető Steve Rowe elmondta, hogy a mentőcsapat összesen hat tagja érkezett a helyszínre a megfelelő biztonsági felszerelésekkel, hogy a szerencsére nem sérült párt kimentsék a szorult helyzetükből.

„Nagyon jól körülírták azt, hogy hol tartózkodnak, és egyikük azt mondta: ‘van egy ötletem, egy képet is küldünk’, majd még azt is hozzáfűzték, hogy a fotón a háttérben látható barlang az, amelyiknél tartózkodtak. Mivel még egy Whatsapp üzenetet is küldtek a helyszín megjelölésével, egyenesen oda mehettünk, ahová kellett” – mesélte Rowe.

Steve Rowe hozzáfűzte, hogy létezik egy rendszer, amely lehetővé teszi, hogy a mentők egy üzenetet küldjenek a bajba jutott személyeknek, akik a linkre kattintva információt szolgáltathatnak a tartózkodási helyükről. Egyben hangsúlyozta, hogy ez volt az első „szelfis mentés”, mióta 15 éve megkezdte a munkáját. Elmondta, hogy a helyzet azért is volt rendkívüli, mert a fiatal bár nagyon találékonyan dolgozott velük együtt a helyzet megoldásán.

„A modern technológiát használták. Elég sokan vannak, akik azért kerülnek bajba, mert túlzottan is a technológiára hagyatkoznak, de ez a pár képes volt úgy használni a mobilját és a készült képeket, hogy azok hasznunkra váljanak” – fejtette ki a mentés vezetője.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_638b_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (130, 1150, 1294, 3558, 4022, 6088, 6245, 6525, 6644) ORDER BY t.name ASC

Kapcsolódó cikkek