WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_638b_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (2403) ORDER BY t.name ASC

Népszerű lett az "emoji-Biblia" | tejbepapi
Menü Bezárás

Népszerű lett az „emoji-Biblia”


Warning: join(): Invalid arguments passed in /var/www/elobenhu_tejbepapi/wp-content/themes/customify/inc/blog/class-post-entry.php on line 211

A Bibliát korábban már képregény formájában is feldolgozták, most azonban a 21. század „igényeinek megfelelően” egy egészen digitális formátumú, emojikkal és az interneten használt kifejezésekkel megalkotott feldolgozás is napvilágot látott. A névtelenségbe burkolózó készítője ugyan nem sokat árult el magáról, de azt azért elmondta, miért döntött az emoji-Biblia megalkotása mellett.

(Forrás: theguardian.com)
(Forrás: theguardian.com)

Az „emoji-Biblia” megalkotója nem azért fordította le a „fiatalok digitális nyelvére” a Bibliát, mert ezzel utóbbit szeretné kiváltani, egészen egyszerűen úgy véli, hogy ez egy „remek és szórakoztató módja az evangélium terjesztésének”. A majdnem 3300 oldalas, „Scripture 4 Millenials” című művet vasárnap tette elérhetővé az iTunes-on, jelenleg 2,99 dollárért szerezhető be. A megvásárolható emoji-Biblia a Biblia King James-változatának valamennyi, azaz összesen 66 könyvét teljes egészében feldolgozza.

Alapvetően az emoji-Biblia kissé úgy fest, mint az első osztályos tankönyvek egy része, ahol – hogy az olvasni tanuló gyerekeknek egyszerűbb legyen a dolga – az egyes szavak helyén képek jelzik a fogalmakat: tehát, a szöveg és a képek, valamint az internetes kifejezések egymás mellett szerepelnek éppen úgy, ahogyan egy internetes chatelés során is.

A „digitális feldolgozás” elkészítője a The Guardian megkeresésére magáról nem sokat árult el, a könyvről azonban elmondta, hogy azért készítette el, mert úgy vélte, ha 100 évet mennénk előre az időben, akkor bizonyára már létezne egy ilyen Biblia-változat, ő pedig szívesen belefogott ennek megalkotásába.

Mint mondta, arra törekedett, hogy a bibliai versek úgy tűnjenek fel a könyvben, mintha valaki a Twitteren próbálná elküldeni őket a karakterek számára vonatkozó megkötések figyelembe vételével. A könyv megalkotásához készítője egy saját programot használt fel, amely mintegy 80 emojit rendelt 200, hozzá tartozó kifejezéshez. Ezt követően egymás után közölte a Twitteren a bibliai verseket, majd a digitális könyv készítését is fontolóra vette.

Utóbbival kapcsolatban arról számolt be, hogy az egyik legnagyobb problémája az volt, hogy az egyes felületeken eltérő módon, vagy (például az amazonon) sehogyan nem lehetett emojikat megjeleníteni.

Végül azt is megosztotta az újságírókkal, hogy egyelőre nagyrészt pozitív fogadtatása volt az emoji-Bibliának, ugyanakkor a néhány „nagyon kedves” kritika mellett néhány „nem annyira kedveset” is kapott már.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_638b_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (687, 1278, 1517, 2805, 2808, 3123, 4015, 4879, 5331) ORDER BY t.name ASC

Kapcsolódó cikkek