WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_3ee_0.MYI' (Errcode: 28)]
SHOW FULL COLUMNS FROM `wp_options`

WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_3ee_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (2347) ORDER BY t.name ASC

3D nyomtatással készült el a sérült teknős új páncélja | tejbepapi
Menü Bezárás

3D nyomtatással készült el a sérült teknős új páncélja


Warning: join(): Invalid arguments passed in /var/www/elobenhu_tejbepapi/wp-content/themes/customify/inc/blog/class-post-entry.php on line 211

Egy sérült teknős kézzel festett, ám 3D nyomtatóval elkészített páncélt kapott – ezzel együtt pedig egy új esélyt az életre. Az már egyre nyilvánvalóbbá kezd válni, hogy a háromdimenziós nyomtatás segítségével mind az embereken, mind pedig – ahogyan most is történt – az állatokon hatékonyabban segíthetnek a szakemberek.

Kézzel festett páncél
Kézzel festett páncél

A teknősbéka egy bozóttűz során szerezte sérüléseit, és alig maradt esélye a túlélésre. Szakemberek egy csoportja azonban elhatározta, hogy megmenti a szerencsétlenül járt állatot, méghozzá úgy, hogy elkészítik számára a világ első, háromdimenziós nyomtatással készült páncélját.

„Freddy volt az első olyan teknős a világon, amely egy teljesen újjáépített páncélt kaphatott, valamint az első olyan állat, amelyen az újonnan megalakult állatmentő csapat kezelésébe vett” – mondta Cicero Moraes, a sao pauloi állatmentő csoport tervezője.

Moraes először alapos munkával elkészítette a teknős páncéljának virtuális mását a számítógépe segítségével, méghozzá úgy, hogy a korábbi fényképeket elemezve igyekezett olyan tervet megalkotni, amely az eredetihez a leginkább hasonló. Az így megtervezett páncélon még a mintázatok is szinte teljesen egyeztek az állat eredeti páncélján láthatókéval.

Amint a páncél elkészült, a tervezőtől Dr. Paulo Miamoto, egy fogtechnikus kapta meg a virtuális anyagot, amelyet aztán egy 3D nyomtató segítségével valóságos teknőspáncéllá „varázsolt”, amelyet végül az állat testére rögzítettek.
Ez kétségtelenül egy figyelemre méltó sikertörténet volt, hiszen a teknős nem csak túlélte az esetet, hanem egészen normális életet élhet új „teknőjével” – de nem ez a kis állat volt az első, aki sokat köszönhet a 3D nyomtatásnak, hanem például egyes emberek is.
Egy kislány korábban nyomtatott fület, egy másik lány pedig nyomtatott kezet kapott, míg egy nő életét úgy sikerült megmentenie az őt kezelő orvosoknak, hogy a műtét előtt az agyának vérereit egy nyomtatott másolaton tnaulmányozták.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_3ee_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (470, 2763, 3280, 3541, 3646, 6560, 6730, 6758) ORDER BY t.name ASC

WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_3ee_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (2343) ORDER BY t.name ASC

Kapcsolódó cikkek