WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_3ee_0.MYI' (Errcode: 28)]
SHOW FULL COLUMNS FROM `wp_options`

WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_3ee_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (2320) ORDER BY t.name ASC

A túl sok cukor még az arcunknak is rossz | tejbepapi
Menü Bezárás

A túl sok cukor még az arcunknak is rossz


Warning: join(): Invalid arguments passed in /var/www/elobenhu_tejbepapi/wp-content/themes/customify/inc/blog/class-post-entry.php on line 211

Ha nem lenne elég, hogy a túl sok cukor elhízást okozhat, valamint a fogak egészségére is kifejezetten rossz hatással van, a bőrgyógyászok szerint még az arcbőrünk sincs biztonságban tőle…

Fontos a mértéktartás (Forrás: withloveemma.com)
Fontos a mértéktartás (Forrás: withloveemma.com)

A túlzott cukorfogyasztás káros hatásaira már számos kampánnyal igyekeztek felhívni az emberek figyelmét a különböző szervezetek – és érdemes is alaposan figyelni arra, mit fogyasztunk, hiszen például az általában kifejezetten egészségesnek tartott gyümölcslevekbenés joghurtokban is lehet igen sok cukor.

A bőrgyógyászok arra figyelmeztetnek, hogy a túlzott cukorfogyasztás nem „csupán” elhízáshoz és a fogak károsodásához vezethet, de bizony feltűnő lehet az arcbőrön is a káros hatása – igaz, utóbbi hatásáról többeknek nincs tudomása.

A magas cukortartalmú étrend mellett sokak esetében megfigyelhető az arcbőrön az aknék megjelenése, de a szemek alatti karikákat is kiválthatja egyes esetekben a túlzott cukorfogyasztás, emellett pedig sápadtsághoz is vezethet. (Természetesen ezeket más is okozhatja, és a pontos okok megállapításához szakember segítségére lehet szükség.)

Dr. Tamara Griffiths, a Brit Bőrgyógyászok Egyesületének tagja az Independentnek elmondta, hogy a cukros ételekre jellemző a magas glikémiás index, így elfogyasztásuk hatására a szervezet inzulinszintje nagy ingadozást mutat. Mindez hosszú távon akár cukorbetegséghez is vezethet.

Ami az arcbőrt illeti, a szakértő elmondta, hogy a cukor hatására károsodhatnak a kollagén kötőszövetek, így pedig a bőr sokat veszíthet feszességéből, és a bőr öregedésében is nagy szerepet játszik. Hasznosak lehetnek azonban az olyan élelmiszerek, amelyek glikémiás indexe alacsonyabb, vagyis lassan felszívódó szénhidrátot tartalmaznak.

Más szakértők megemlítették azt is, hogy a cukornak jelentős dehidratáló hatása is van, így ha túl sokat fogyasztunk belőle, a bőrünk zsíros, aknés lehet.

Abban azonban egyetértenek, hogy egy kiegyensúlyozott diéta mellett egy egészséges embernek még nem kell egészen száműznie a cukrot az étrendjéből, de mindenképpen érdemes kerülni a túlzott fogyasztását.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_3ee_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (293, 1737, 2262, 2669, 4785, 5467, 5774, 5965, 6858) ORDER BY t.name ASC

Kapcsolódó cikkek