Menü Bezárás

Ragyogó tincsek a nyári szezonra

Noha a mostani időjárás nem azt mutatja, de remélhetőleg hamarosan itt a nyár. Ilyenkor pedig azért mindenki egy kicsit a jobb formáját szeretné megmutatni. Igaz ez a hajkoronánkra is, hiszen ki ne vágyna a ragyogó loknikra. Az egészséges táplálkozás és a megfelelő odafigyelés bár nagyon fontos, de néha nem elég. Előfordul, hogy szükségünk van egy kis turbózásra.

woman-morning-bathrobe-bathroom

Ilyenkor jönnek képbe a különböző kozmetikumok, amelyek táplálnak, és ragyogó fényt kölcsönözhetnek. Nézzük is, hogy melyek ezek.

Az első és feltehetőleg a legismertebb is mind közül a hajbalzsam. Fürdés közben, közvetlenül a samponozás utána vigyük fel. Ezután hagyjuk hatni pár percig, majd mossuk le. Fontos, hogy a hajtöveket ne balzsamozzuk be, hiszen nagyon elnehezítheti a hajszálakat és szárítás után bizony kellemetlen meglepetés érhet bennünket. Körülbelül a hajszálak közepétől alkalmazzuk. Nem csupán selymesebbé és csillogóbbá teszi a hajunkat, hanem könnyebben ki is fésülhetjük a tincseinket utána.

Ezután maradjunk még egy kicsit ennél a vonalnál és jöjjön a pakolás. Ez azért egy töményebb állagú kozmetikum általában, így még jobban ügyelnünk kell arra, hogy megfelelően kiöblítsük. A hatóidőt tekintve igazán változatos a paletta, hiszen van olyan termék, amelyet elég két-három percig a hajon hagyni, van azonban olyan is, amelyet érdemes 15 perctől kezdve, akár egész éjszakán át hagyni, hatni. A pakolás használatát elég hetente egyszer beiktatnunk. Persze a hajmosás és a szálak állapotától függően ez változhat.

sea-sunny-person-beach

Már nagyon hosszú évekkel ezelőtt is fontos szerepet játszottak a szépségápolásban az olajok. Az utóbbi pár évben pedig újra visszatértek a köztudatba és a hajápolási rutinunkba is. Ezek a kencék a mennyiségüket tekintve viszonylag drágák, ezt azonban ellensúlyozza az, hogy elég belőlük pár csepp. Száraz hajon, a hajvégeken is eloszlathatjuk, de alkalmazhatjuk a nedves tincseken is. Ilyenkor hajközéptől indulva, egészen a szálak végéig oszlassuk el egyenletesen. Intenzíven regenerálnak és erősítenek. A mennyiséggel azonban csínján kell bánni, hiszen könnyű vele túlzásba esni.

Szintén régi motorosok a drogériák polcain a hajápoló, kifésülést segítő sprayk. Ezek remek társaink lehetnek, ha éppen nincs túl sok időnk. Nedves, és van olyan termék, amelyet akár száraz hajon is alkalmazhatunk. A szálakat puhává és fényessé varázsolják, valamint a fésű/kefe is könnyebben fog siklani közöttük.

Kevésbé ismert lehet a habpakolás, amelyet a törölközőszáraz hajon kell alkalmazni és nem igényel kiöblítést. Persze a hajunk hosszától függően, körülbelül két-három pumpálásnyi mennyiséget kell eloszlatnunk. A használatuk nem csak könnyű, de gyors segítséget és táplálást is nyújthatnak a megfáradt tincseinknek.

+ 1 tipp

Ha nem is minden nap, de mikor sokat tartózkodunk a napon, érdemes megfontolni a fényvédőt tartalmazó hajsprayk használatát, hiszen a káros sugarak a hajszálakra is negatív hatással vannak.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

Kapcsolódó cikkek