WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_638b_1.MYI' (Errcode: 28)]
SHOW FULL COLUMNS FROM `wp_options`

WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_638b_2.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (2304) ORDER BY t.name ASC

Együtt dobbanhat a kutya és a gazdi szíve | tejbepapi
Menü Bezárás

Együtt dobbanhat a kutya és a gazdi szíve


Warning: join(): Invalid arguments passed in /var/www/elobenhu_tejbepapi/wp-content/themes/customify/inc/blog/class-post-entry.php on line 211

Azt már eddig is tudtuk, hogy a házikedvencek simogatása közben endorfin termelődik a szervezetünkben. Egy új kutatás azonban azt mondja, hogy olyan szoros kötelék alakulhat ki a kutya és az ember között, hogy akár a szívük is együtt dobbanhat.

theme-candid-portraits-smile-woman-girl-40064

A Pedigree, a kisállateledelek gyártóinak egyik legjelesebb képviselője és az ausztrál Monash University összefogott azért, hogy egy kutatás során megvizsgálják a kutya emberre gyakorolt hatását, valamint a fordított reakciókat is.

A legfőbb cél az volt, hogy felmérjék a szívritmus változását, valamint az ebből fakadó pozitív hatásokat. Összesen három kutyus-gazdi párost vontak be a kísérletbe. A legelső körben szétválasztották őket egymástól, később pedig újra összeengedték a párokat.

A megfigyelések alapján elmondható, hogy a találkozás után körülbelül egy perccel, a szívritmus lecsökken, sőt a szakemberek azt tapasztalták, hogy a kutyus és a gazdi szíve hasonló ütemben kezd dobogni.

Az már eddig is ismert volt, hogy a kutyák pulzusszáma hatással van az emberére. Azt viszont eddig még nem bizonyították, hogy a dolog fordítva is működik – meséli Mia Cobb, a kutatás vezetője. Ezáltal a kutyák és az emberek közötti kapcsolat stresszoldó hatású, ez pedig mindkét fél számára pozitív hatásokkal járhat.

Cobb szerint így az is körvonalazódott, hogy mi is az pontosan, amit a gazdi érez olyankor, mikor egy hosszú és fárasztó nap után végre találkozik a kedvencével. A szívritmus egészséges mértékű lassulása nem csupán a szervezetre van pozitív hatással, de ráadásul még a kedvünk is sokkal jobb lehet.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_638b_2.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (990, 1118, 1500, 1597, 3439, 3548, 3683, 6245, 6777) ORDER BY t.name ASC

Kapcsolódó cikkek