Menü Bezárás

Amikor valaki lenyel egy villámot

Nem, ez nem egy elírás. Tényleg volt egy olyan nő, akivel ez történt. Ráadásul egy igazi orvosi csoda lett belőle, hiszen túlélte az esetet.

pexels-photo-29970

Mindez még 2006-ban történt Natasha Timaroviccal és noha a történelem során számos bizarr sztorit lehet hallani a villámcsapásokkal kapcsolatosan, a 27 esztendős horvát lány esete még ezek között is igazán különlegesnek számít.

A történet a horvátországi Zárában zajlott. Natasha éppen akkor fejezte be a tusolást és kezdett bele a fogmosásba. Nem volt pohara, így mikor ki akarta öblíteni a száját, közel hajolt a csaphoz. Ekkor csapott be a villám a házba, a villámhárító pedig egyenes elvezette az elektromosságot a vízcsapig.

A baleset után a lány nem sok mindenre emlékezett. Elmondása szerint csak annyit érzett, hogy valami irdatlan erővel szájba vágja, majd hihetetlen fájdalom hasított a felsőtestébe. Natasha érezte, ahogy a villám végigmegy a szervezetén.

A kórházba szállítását követően a fiatal lányt égési sérülésekkel vették kezelésbe. A villámcsapás nem csupán az arcán hagyott nyomot, hanem a fenekén is. Bármennyire is hihetetlenül hangzik, a töltés végighaladt az emésztőrendszerén.

Noha nem mindennap hallani hasonló sztorit, az orvosok szerint ez is “csak” a ritka kategóriába sorolható, nem pedig a példátlanba. Lehet, hogy furcsán hangzik, de Natashának nagy szerencséje volt. Gumitalpú fürdőpapucsot viselt, így a villám nem a lábán, hanem a fenekén keresztül távozott. Szintén a túlélését köszönheti a nedves zuhanyfüggönynek, amibe a villámcsapáskor kapaszkodott. Amennyiben nem így történt volna, sokkal tragikusabb vége lenne a történetnek.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!