WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_638b_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (2191) ORDER BY t.name ASC

Filléres csodaszer: a vazelin | tejbepapi
Menü Bezárás

Filléres csodaszer: a vazelin


Warning: join(): Invalid arguments passed in /var/www/elobenhu_tejbepapi/wp-content/themes/customify/inc/blog/class-post-entry.php on line 211

Noha lehet, hogy sokaknak inkább a bujálkodás jut az eszébe a vazelin szó hallatán, nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy a szépségápolás terén is milyen jó szolgálatot tud tenni. Legyen szó ajakápolásról, sminklemosásról vagy szemöldökformázásról, a vazelin kiválóan helyt áll. Nem mellesleg pedig csupán pár száz forintba kerül.

c3d6d8a2bd070d48b4e3b7242cfcc31f_640

Manapság, ha ellátogatunk egy drogériába, bizony meg kell küzdenünk a bőség zavarával. Olyan nagy a választék a különféle csodakencékből, hogy ha nem tudatosan megyünk el vásárolni, elég hosszú időt tölthetünk el a polcok előtt tanakodva.

Eközben sokszor meg is feledkezünk arról, hogy az igazán jó dolgok ott vannak a szemünk előtt, valamint arról, hogy nem mindig a drágább a jobb.

Ezt a kategóriát (olcsó és jó) erősíti a vazelin is, amelyről sokan nem hiszik el, hogy milyen nagyszerűen alkalmazható a szépségápolás területén is. Mi most sorra veszünk néhány területet, amin hasznosnak bizonyul ez a kis filléres csodaszer.

Sminkeltávolítás

A vazelin, avagy puha paraffin nagyszerű szolgálatot tehet, ha sminklemosásról van szó. Elég egy borsónyi mennyiséget eloszlatnunk a nyakunkon és az arcunkon, a hatás nem marad el, hiszen a smink így maradéktalanul eltávolítható lesz. Miután letisztítottunk minden festéket magunkról, langyos vízzel mossunk arcot és szabaduljunk meg a felesleges vazelintól.

Hajfestés esetén

Azok közül, akik sötét színűre festik a hajukat, sokan megtapasztalhatták már, hogy milyen idegesítő, ha a festék befogja a hajtövek körüli bőrt. Vazelinnel ezt a problémát is megelőzhetjük, csak festés előtt be kell kennünk az érintett bőrfelületet.

Ajakápolás és bőrápolás

A vazelin nem engedi eltávozni a nedvességet, így a cserepes ajkaknak búcsút inthetünk. Használhatjuk éjszaka, vagy esetleg egy vékony rétegben akár napközben is. Csodásan csillogó színe miatt még a szájfényt is helyettesítheti. Emellett bekenhetjük vele a nagyon száraz bőrfelületeket is, ilyen például a sarok, amely igencsak meg tud keményedni a melegebb, papucsos-szandálos idő beköszöntével. Azért arról ne feledkezzünk meg, hogy a vazelin bár megköti a nedvességet, önmagában nem hidratál, így a használata után ajánlott a krém használata.

Szemöldökformázás

Egy nagyon kevéske mennyiséggel könnyedén megzabolázhatjuk a rakoncátlan szálakat is.

+ Tipp

Kenjünk egy nagyon kevéske mennyiséget arra a területre, ahová a parfümöt szoktuk fújni. Ezzel a trükkel még a leghamarabb elillanó illatok is tartósabbá válhatnak rajtunk.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_638b_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (659, 1784, 3384, 3483, 4867, 5315, 5606, 6126, 6700) ORDER BY t.name ASC

Kapcsolódó cikkek