WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_3ee_0.MYI' (Errcode: 28)]
SHOW FULL COLUMNS FROM `wp_options`

WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_3ee_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (2197) ORDER BY t.name ASC

Egy orrszarvút sem ejtettek el orvvadászok Nepálban az elmúlt két évben | tejbepapi
Menü Bezárás

Egy orrszarvút sem ejtettek el orvvadászok Nepálban az elmúlt két évben


Warning: join(): Invalid arguments passed in /var/www/elobenhu_tejbepapi/wp-content/themes/customify/inc/blog/class-post-entry.php on line 211

Világszerte igen nagy problémát jelent az orrszarvúk illegális vadászata, Nepálban azonban immár két éve egyetlen ilyen állatot sem öltek meg az orvvadászok.

Egy orrszarvút sem ejtettek el orvvadászok Nepálban az elmúlt két évben (Forrás: dailytwocents.com)
Egy orrszarvút sem ejtettek el orvvadászok Nepálban az elmúlt két évben (Forrás: dailytwocents.com)

Míg Afrikában a mai napig az orrszarvúk fennmaradását veszélyezteti a nemzetközi bűnszervezetek által elkövetett illegális vadászat és a tülkökkel való kereskedelem, addig jó hír, hogy Nepálban viszont 2014 májusának eleje óta nem ejtettek egy egyetlen további orrszarvút sem az orvvadászok. Az esetet megelőzően 2011-ben kezdődtek szigorúbb intézkedések az orrszarvúk illegális vadászatának megakadályozására – melyek úgy tűnik, gyümölcsözőek voltak.

A helyi Talaj-és Erdővédelmi minisztérium szóvivője, Krishna P. Acharya szerint az egyedülálló siker részben a nepáli hadsereg, a természetvédelmi hatóság, a fajmegőrzésben segítséget nyújtó szervezetek, valamint a helyi közösségek példátlan együttműködésének tudható be.

Most először történt az utóbbi évtizedekben, hogy Nepálban két egymást követő évben egyetlen állatot sem ejtettek el az orvvadászok – az orvvadászattal szemben történő hatékony fellépés hatására pedig immár 645-re növekedett az országban az indiai orrszarvúk száma. Ez szintén „rekordnak” számít, korábban ugyanis még soha nem élt ilyen sok orrszarvú a területen.

A WWF helyi képviselője, Anil Manandhar május másodikán elmondta, hogy már egészen pontosan 730 nap telt el azóta, hogy Nepálban egy orvvadásznak sikerült végeznie egy orrszarvúval. Hangsúlyozta, hogy Nepál követendő mintául szolgálhat mindazon országok számára, ahol a veszélyeztetett állatok fennmaradása az orvvadászat miatt kérdésessé vált.

Nepál részben azért érhetett el ilyen sikereket, mert valódi együttműködésre ösztönözte a hatóságokat, a lakosságot, illetve a különböző civil szervezeteket, ugyanakkor megfelelő, modern eszközöket biztosított a természetvédő hatóság számára ahhoz, hogy a veszélyeztetett állatokat megvédjék.

Nepálnak 2011-ben nem csupán azt sikerült elérnie, hogy egyetlen orrszarvút se vadásszanak le illegálisan, de ugyanebben az időszakban egyetlen elefánt vagy tigris sem lett az orvvadászok zsákmánya.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_3ee_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (678, 964, 1240, 4809, 5583, 5755, 6427, 6505, 6682) ORDER BY t.name ASC

Kapcsolódó cikkek