WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_3ee_0.MYI' (Errcode: 28)]
SHOW FULL COLUMNS FROM `wp_options`

WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_3ee_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (2185) ORDER BY t.name ASC

Az extrém kontaktlencsék vakságot okozhatnak | tejbepapi
Menü Bezárás

Az extrém kontaktlencsék vakságot okozhatnak


Warning: join(): Invalid arguments passed in /var/www/elobenhu_tejbepapi/wp-content/themes/customify/inc/blog/class-post-entry.php on line 211

szineslencse

Szemorvosok hívják fel arra a figyelmet, hogy a színes és különböző mintás party-kontaktlencsék viselésével az emberek azt kockáztatják, hogy örökre megvakulnak.

Az olyan színes lencséket, amelyeket például a népszerű énekes, Marily Manson is előszeretettel hord, manapság már az interneten és a jelmezboltokban is könnyedén be lehet szerezni pár ezer forintért. Ezek azonban gennyesedést, szaruhártya-szakadást, fertőzést vagy akár tartós látásromlást is okozhatnak.

Amíg azonban egy dioptriás, hagyományos lencse vásárlásához egy vizsgálatot követő, szemész által kitöltött papír szükséges, addig ezeket a partykellékeket bárki megvásárolhatja. Vagyis olyanok is, akik azelőtt még sosem viseltek kontaktlencsét, és akiknek valószínűleg senki sem tanította meg azt, hogy ezeket hogyan kell helyesen felhelyezni és kivenni, illetve milyen higiéniai szabályokat kell betartani.

A londoni szemsebész, Dr. David Allamby elmondása alapján a szem kifejezetten érzékeny terület, ezért bármit belerakni, amit nem hivatásos szemész javasolt, nagy veszéllyel járhat. A party-kontaktlencsék viselésére ugyanis ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint a receptre felírt dioptriás lencsékre, ráadásul azok is többfélék lehetnek. Van amelyiket 24 órán át lehet használni, de van amelyiket csak 12, illetve van amelyikben nem szabad aludni sem. A túlhordás pedig komoly kockázati tényezőket jelent.

A higiéniai elvárásokról nem is beszélve: míg az talán egyértelmű lehet, hogy a be- és kihelyezést csak teljesen tiszta kezekkel szabad elvégezni, addig az már kevésbé, hogy a lencséket nem érheti víz, mert az olyan baktériumoknak adhat otthont, amelyek árthatnak a szemnek. Nem hiába léteznek kifejezetten kontaktlencse tárolásra alkalmas folyadékok, mivel az is árt a lencséknek (és így a szemnek), ha azok folyadék hiányában kiszáradnak. Egy partykellékes boltostól pedig nem lehet elvárni, hogy szakszerű felvilágosítást adjon a helyes használatról.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_3ee_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (61, 474, 944, 1285, 2513, 3156, 4071, 5081, 5680) ORDER BY t.name ASC

Kapcsolódó cikkek