Menü Bezárás

Az arclemosó mindennapos használata

Ez az a kozmetikai termék, amely szinte a legelőször kerül fel a fiatal lányok fürdőszobapolcaira. De vajon jót tesz nekünk, vagy inkább árt a bőrünknek, ha minden nap használunk arclemosót?

02fec748032c97a88b195e485e88854a_640

Először is nézzük meg, hogy miből is készülnek az arclemosók.

Az arclemosók többsége vízbázisú folyadék. Sűrűségüket tekintve leginkább az ecethez hasonlítanak. Persze terméke válogatja, de olyan összetevőket találhatunk a címkén felsoroltak között, amelyek képesek megtisztítani az arcunkat a rá rakódott szennyeződésektől, valamint a felesleges zsírtól. Így megakadályozva a pórusok eltömődését. Éppen ezért, amennyiben valamilyen bőrfiatalító kozmetikumot használunk, azt mindenképpen érdemes az arclemosó után felkenni.

Milyen bőrtípusúak használhatják?

Sokakban élhet az a tévhit, hogy az arclemosókat, csak a zsíros, pattanások kialakulására hajlamos bőrűeknek találták ki. Ez azonban egyáltalán nem igaz. Minden bőrtípusnak meg van a maga jellemzője. Manapság már számtalan termék közül választhatunk specifikusan. Míg a problémás bőrűeknek szánt tonikokban találhatunk például hámlasztót, addig az érzékeny bőrre való készítmények inkább tápláló összetevőket tartalmaznak. A legfontosabb szabály, amit be kell tartanunk, hogy válasszunk olyan lemosót, ami nem tartalmaz alkoholt.

Mikor kell alkalmaznunk az arclemosót?

Legcélszerűbb a fürdést, zuhanyzást követően. Fogjunk egy vattapamacsot, csepegtessünk rá 4-5 cseppnyi lemosót, majd töröljük át vele az arcunkat. Közben enyhe nyomást is kifejthetünk a bőrünkre, így az összetevők mélyebbre hatolhatnak. A folyamatot reggelente és esténként is nyugodtan megismételhetjük.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

Kapcsolódó cikkek