Menü Bezárás

Szuper helyek, ahová lehet kutyát vinni

Fejtörést okoz, hogy hova lehet kutyát vinni a nyaralás alatt? Többen talán nem is gondolnák, de számos olyan látványosság és helyszín van, ahová (többnyire pórázon) bevihető kutya is.

Nem feltétlenül kell otthon hagyni a kutyát - a pórázt azonban azért ne feledjük (Forrás: mnn.com)
Nem feltétlenül kell otthon hagyni a kutyát – a pórázt azonban azért ne feledjük (Forrás: mnn.com)

Alább néhány népszerű látványosságról, helyszínről olvashatnak azok az állatbarátok, akik nem tudják, hová mehetnének kirándulni a kutyájukkal például a nyaralás alatt.

Plitvicei tavak

A Plitvicei tavakhoz kutyával is indulhatunk (Forrás: littledogstraveltheworld.com)
A Plitvicei tavakhoz kutyával is indulhatunk (Forrás: littledogstraveltheworld.com)

A Plitvicei tavak Horvátország egyik legnépszerűbb úti célja. A számos csodálatos vízesés, a gazdag élővilág, valamint a kristálytiszta tavak jóformán mindenkit lenyűgöznek – a kutyások számára pedig jó hír, hogy még kedvencüket is vihetik magukkal. Természetesen – mivel védett természeti területről, valamint az UNESCO világörökségi listáján is szereplő helyszínről van szó – csak pórázon vihető be a kutya, fürödni pedig sem a kutyának, sem a gazdájának nem szabad a tavakban.

Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum

Szentendre, Skanzen (Forrás: mapio.net)
Szentendre, Skanzen (Forrás: mapio.net)

A Skanzen remek kikapcsolódás a felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt – számos érdekes hagyományőrző programot szerveznek minden hétvégén, az ünnepnapokon pedig egészen biztosan nem unatkozik senki – ekkor ugyanis többnyire a szokásosnál több színes programmal várják a látogatókat. A múzeumba – pórázon vezetett – kutyát is be lehet vinni, így tényleg az egész család élvezheti a kirándulást, a kutyust is beleértve.

Tihany, Belső-tó

Tihanyi Belső-tó (Forrás: tihanyinfo.com)
Tihanyi Belső-tó (Forrás: tihanyinfo.com)

A tihanyi Belső-tó remek lehetőséget nyújt a strandolásra akkor is, ha a kutyát sem szeretnénk kihagyni a mulatságból. Ha pedig már Tihanyban járunk, a Barátlakásokat is megnézhetjük a kutyával, és érdemes is, hiszen nagyon érdekes kultúrtörténeti látványosságról van szó.

Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Terület

Ipolytarnóc, "Miocén séta" (Forrás: osmaradvanyok.hu)
Ipolytarnóc, “Miocén séta” (Forrás: osmaradvanyok.hu)

Valahányszor itt jártam, mindig „kószált” a területen legalább egy kutya vagy cica – de a természetvédelmi terület honlapján az áll, hogy a látogatók „kutyákat pórázon, egyéb házibarátokat megfelelően tartva hozhatnak területünkre”. Az Európa Diplomás őslénymaradványokon kívül 4D mozi, lombkorona tanösvény, valamint számos érdekesség is megtekinthető a területen – aki szeretné megtudni, hogy például milyen állatok népesítették be egykor hazánkat, semmiképpen ne hagyja ki az Őslényparkot!

Szarvasi Arborétum

Szarvasi Arborétum (Forrás: mapio.net)
Szarvasi Arborétum (Forrás: mapio.net)

Különlegesség, hogy sok arborétummal ellentétben a Szarvasi Arborétumba be lehet vinni kutyát – de csak pórázzal, és szükség esetén szájkosárral. A szarvasi Magyarország egyik legnépszerűbb, egyben talán legszebb arborétuma, így kutyával vagy anélkül, de mindenképpen érdemes egyszer megnézni!

A legtöbb természeti látványosságot szintén megtekinthetjük kutyával, így például a szilvásváradi Szalajka-völgybe is elkísérhet minket a kutyus, de a kifejezetten családbarát Gyadai-réti tanösvényre, valamint a Pákozdi ingókövekhez is elkísérhet minket a négylábú barátunk.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

Kapcsolódó cikkek