WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_638b_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (2146) ORDER BY t.name ASC

A repülés árthat a bőrnek | tejbepapi
Menü Bezárás

A repülés árthat a bőrnek


Warning: join(): Invalid arguments passed in /var/www/elobenhu_tejbepapi/wp-content/themes/customify/inc/blog/class-post-entry.php on line 211

A repülés megviselhet minket kívülről és belülről is, hiszen az utazás ezen módja nem csupán a szervezetünkben okozhat kalamajkát, hanem a bőrünkre is károsan hathat. Néhány tipp azonban segíthet az ártalmak enyhítésében.

Cara-Memakai-Masker-yang-Baik-dan-Benar

Először is nézzük meg, hogy miért is ártalmas a repülés. A bőrgyógyász szerint ugyanis a levegőben eltöltött egy-két óra olyan hatással lehet a bőrünkre, mintha 35-40 fokban sétálgatnánk a sivatagban ugyanennyi ideig. A nagy magasság miatt nagy nyomás nehezedik ránk, emiatt pedig a bőr kiszárad. Minél tovább tart az utazás, bőrünk annál fakóbbá válhat.

A félelem nem csak a repülés élményét veszi el tőlünk, hanem a szépségünkre is ártalmas, úgyhogy már csak ezért is érdemes megpróbálni leküzdeni azt. A kritikus pillanatokban stresszhormon szabadul fel a szervezetünkben, amitől gyulladások és pattanások alakulhatnak ki.

Bőrödet azonban felkészítheted a rá váró “traumára”. Az utazás előtti este tegyél fel egy hidratáló arcpakolást. Lehetőleg olyan összetételűt, amely tartalmaz mézet, aloe verát és olívaolajat.

Repülés esetén ajánlatos a smink elkerülése, különösen akkor, ha hosszabb ideig utazunk, mint 7 óra. A pólusok ugyanis a smink hosszútávú viselésekor eltömődhetnek, a bőr pedig nem tud lélegezni. Ügyelj emellett az öltözködésre is. Válassz pamutból készült ruhákat, így kevesebb esélyt adsz a viszkető, irritáló kis piros pöttyek kialakulásának.

Egy csésze forró kávé, vagy esetleg egy finom pohár bor nagyon jól tud esni utazáskor, ám ezeket inkább hanyagold, amíg a levegőben tartózkodsz, hiszen csak felgyorsítják a dehidratációs folyamatot.

Ne feledkezz meg az orrlyukaidról sem. Igen, ez most biztosan furán hangzik, ám a szakértő szerint sokkal könnyebben betegszik meg az, akinek ki van száradva az orra. Krémezd hát be jól kívül és belül is.

Végezetül a leszállás után nem árt egy gyors látogatást tenni a reptér mosdójába, hiszen célszerű minél hamarabb megszabadulni az arcunkra rakódott szennyeződésektől, illetve baktériumoktól. Éppen ezért a landolást követően mindenképp moss arcot.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_638b_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (961, 1169, 1610, 2597, 3712, 4022, 5552, 6126, 6346) ORDER BY t.name ASC

Kapcsolódó cikkek