Menü Bezárás

Meglepő új termékekkel ösztönöz kertészkedésre az IKEA

Az IKEA a vásárlói igényeknek megfelelően egy tetszetős „szobakert szettet” tervezett – a kis kert azonban azon felül, hogy érdekes színfoltot jelenthet a lakásokban, valójában még hasznos is.

Minikert a lakásban (Forrás: dezeen.com)
Minikert a lakásban (Forrás: dezeen.com)

Napjainkban egyre nagyobb figyelmet fordítanak az emberek arra, hogyan táplálkoznak – így aztán az IKEA részéről logikus döntésnek tűnt, hogy a piacra dobják a kis szobai konyhakert szettjüket. A kis kertek a „finnyásabb” lakástulajdonosok számára is ideálisak, mivel még földre sincs szükség a növények termesztéséhez – de a napfény sem feltétlenül szükséges.

Az úgynevezett hidroponikus kertek lehetővé teszik, hogy a növények pusztán a vízben fejlődjenek, a gazdaságosan működtethető LED lámpák pedig azok számára is lehetővé teszik a kertészkedést, akiknek például csak egy sötét helyiség áll ehhez a rendelkezésére. Természetesen a lámpákra akkor nincs szükség, ha megfelelően napos ablakba helyezik a növényeket.

Minikert a lakásban (Forrás: dezeen.com)
Minikert a lakásban (Forrás: dezeen.com)

Az IKEA tervezői azt szerették volna, ha az emberek saját otthonaikban újra megtermelhetnének legalább néhány alapvető zöldséget, hiszen korábban Svédországban szinte minden portához tartozott egy kis kert is.

A kis kertek megtervezése során svéd kertészmérnökök tanácsát is kikérték – a bútorlánc szerint az így megtervezett hidroponikus kertek gondozása olyan egyszerű, hogy valójában bárki megpróbálkozhat a növénytermesztéssel akár a szobájában is.

A minikertek egyébként igen tetszetősek, és a letisztult formáikkal, szolid színeikkel szinte minden konyhába beilleszthetőek némi ügyességgel. Valójában a minikertek szinte biztosan szebben mutatnak egy átlagos konyhában, mint a sok helyen kapható műfűszerek, ráadásul még kifejezetten hasznosak is lehetnek.

Hogy mikor lehet beszerezni a kertet az IKEA üzleteiben, egyelőre még nem tudni.

Minikert a lakásban (Forrás: dezeen.com)
Minikert a lakásban (Forrás: dezeen.com)
Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

Kapcsolódó cikkek