Menü Bezárás

A problémás bőr kezelése

Ne gondoljuk azt, hogy a problémás bőr kategóriájába csak a pattanások tartoznak bele. Nagyon sokan szenvednek túlérzékenységtől, hiperpigmentációtól, túlzott szárazságtól, vagy esetleg zsírosságtól. Bár sok kozmetikum ígér megoldást a problémákra, néhány dolgot nem árt betartani, mikor vásárolni megyünk a drogériába.

4_d

Az első és legfontosabb szabály, hogy tisztában kell lennünk azzal, hogy milyen bőrtípusunk van, és milyen problémák alakulnak ki nálunk. Így specifikusan tudunk válogatni a kozmetikumok között. Abban az esetben, ha nem vagy biztos a dolgodban, látogass el egy szakemberhez, aki teljes körű felvilágosítást tud adni a bőröd állapotáról.

Szintén lényeges, hogy ha valamilyen kozmetikai terméket vásárolunk, figyelmesen el kell olvasnunk az összetevők listáját. A legjobb az lenne, ha a termék színezék- és illatanyag mentes lenne. Ez a két összetevő ugyanis szintén problémát okozhat. Nem feltétlenül kell érzékeny bőrrel rendelkeznünk, az allergiás reakció akkor is könnyedén kialakulhat.

Bár már biztosan unalmas, de a fényvédelemről sem szabad semmiképpen megfeledkeznünk. A borongós téli hónapok után nagyon jól esik az embernek, ha végre kisüt a nap és felmelegszik az idő. Feltöltődünk D-vitaminnal és az általános közérzetünk is jobb lesz. A sugarak azonban öregítik a bőrt, így a nappali krém fölé mindenképpen ajánlatos fényvédőt használni. Ráncok esetében is a legfontosabb a megelőzés. Azt pedig ne gondoljuk, hogy a káros sugarak elleni védekezésre csak napozáskor kell gondolnunk. Bőrünket ugyanolyan hatás érheti egy városi séta, vagy akár egy sítúra alkalmával is.

Bár ez már részben említésre került, de a legjobb biztosra menni és felkeresni egy szakembert. Főleg akkor, ha bőrünk problémája már komoly méreteket ölt. Jobban járunk a szakértelemmel, mintha magunk kísérletezünk otthon. Arról nem is beszélve, hogy az orvos által felírt kozmetikumok célzottabb és erősebb hatást fejthetnek ki a drogériás termékeknél.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

Kapcsolódó cikkek