Menü Bezárás

Csak a kóbor cicákat érdekelte az utcai zenész – őket viszont nagyon!

Furcsa rajongókra tett szert egy malajziai utcai zenész – míg a legtöbb ember meg sem állt meghallhatni az előadását, néhány kiscica rendre köré gyűlt, és figyelmesen hallgatni kezdte a muzsikát.

A cicák élvezték az előadást (Forrás: boredpanda.com)
A cicák élvezték az előadást (Forrás: boredpanda.com)

A malajziai zenész már úgy vélte, hogy nem is érdemes tovább zenélnie – hiszen a legtöbb ember meg sem állt, hogy meghallgassa az általa énekelt dalt. Ekkor azonban nagyon cuki hallgatóság gyűlt köré: összesen négy, három hónapos kiscica ült le a férfi elé, akik nagy érdeklődéssel figyelték őt, no és persze hallgatták a zenét.

„Hirtelen három kiscica érkezett és ült le elé, így folytatta. Olyan volt, mintha a cicák tudták volna, hogy mit érez, és ezért támogatták volna. A cicák cégig figyelték az előadását.” – írta a videót feltöltő személy. A zenekedvelő kiscicák végül még a fejüket is a zene ütemére kezdték mozgatni!

De nem a „műkedvelő kiscicák” az egyedüli állatok, akik élvezik a zenét. A lovaknak is gyakran játszanak le valamilyen egyenletes zenét, hogy nyugodtak maradjanak – jóllehet, ennek az elsődleges szerepe nem is az, hogy magát a zenét élvezzék a lovak, sokkal inkább az, hogy így a hirtelen zajok nem tűnnek olyan hangosnak és hirtelennek, a lovak tehát kisebb eséllyel rémülnek meg.

Egy másik videón egy férfi egy szamárnak kezdett játszani – úgy tűnik, ez az állat is kifejezetten nagy érdeklődést mutatott a zene iránt, sőt, ő maga is bekapcsolódott…

Vannak állatok, akik nem is annyira a zenehallgatást élvezik, de sokkal inkább az éneklést. Az alábbi videón látható papagáj például egy kellemes kis áriát zeng el.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

Kapcsolódó cikkek