WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_3ee_0.MYI' (Errcode: 28)]
SHOW FULL COLUMNS FROM `wp_options`

WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_3ee_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (2098) ORDER BY t.name ASC

A törülköző a legveszélyesebb kórokozóforrás egy átlagos otthonban | tejbepapi
Menü Bezárás

A törülköző a legveszélyesebb kórokozóforrás egy átlagos otthonban


Warning: join(): Invalid arguments passed in /var/www/elobenhu_tejbepapi/wp-content/themes/customify/inc/blog/class-post-entry.php on line 211

torcsi

Az Arizonai Egyetem munkatársainak kutatásai szerint a baktériumok szempontjából a törölközők számítanak a legveszélyesebb tárgyaknak egy átlagos otthonban, ami a konyhában és a fürdőszobában használt darabokra egyaránt vonatkozik. Ennek két oka is van: az egyik, hogy a törülközők anyagában sokáig megmarad a nedvesség, a másik pedig, hogy amúgy is ezek a kórokozóktól leginkább hemzsegő helyiségek.

A szakemberek ráadásul még székletbaktériumot is találtak az általuk megvizsgált konyhai törlők 89 százalékán, E. coli-t pedig 25,6 százalékukon. A konyhai kéztörlésre használt törlők akár nyers hússal is kapcsolatba kerülhetnek, ami megmagyarázza a szokatlan magas arányt.

A kutatásról készült tanulmány egyik szerzője, Charles Gerba elmondása alapján a fertőzések könnyen átvihetőek a kézről a törlőre, onnan pedig a többi ételre, majd végül a szájba, amelyek így könnyen emésztőrendszeri megbetegedést okozhatnak. A fürdőszobai törölközők pedig akkor veszélyesek igazán, ha azokat több személy is használja őket.

A problémára sajnos nem tud a mosógép megoldást nyújtani, mivel a vizsgálatok szerint a kórokozók még a mosást és a szárítást is túlélik. Ezért a szakemberek a fertőtlenítőszerben történő kétperces áztatást tartják elsősorban hatékony módszernek.

Az egyetem egy másik alkalmazottja, Anthony Hilton professzor hozzátette, hogy az alacsony mosási hőmérséklet szintén nem túl szerencsés megoldás a baktériumokkal szemben, mert a legtöbb ilyen mikroorganizmus az emberi testhőmérsékleten, 36-37 Celsius fokon tenyészik a legszívesebben.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_3ee_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (765, 2052, 2754, 3138, 3478, 4366, 4423, 6274, 6730) ORDER BY t.name ASC

Kapcsolódó cikkek