Menü Bezárás

A férfiak sokkal hajlamosabbak a sportolásra, mint a nők

lazy-woman

A CBRE nevű ingatlanvállalat finanszírozott egy kutatást az England Rugby’s All Schools program részére, melyből az derült ki, hogy – az angoloknál legalábbis – csak minden hatodik nő sportol rendszeresen gyermekkora óta, ráadásul háromötödük még sohasem követett semmilyen tervet erre vonatkozóan. Ezzel szemben a férfiaknál ez az arány egyharmad. A kutatás szerint a nők átlagosan évente 48-szor mozognak.

Mindez a megállapítás megerősítése annak a Sport England által elvégzett vizsgálatnak, ami kimutatta, hogy Nagy-Britanniában kétmillióval több férfi sportol rendszeresen, mint nő, akiknek a háromnegyede amúgy tisztában van azzal, hogy gyakrabban kellene.

Szakértők már korábban is megállapították, hogy a rendszeres mozgás csökkenti a szívbetegség, a rák, a diabétesz, a magas vérnyomás és a depresszió kockázatát. Ciaran Bird, a CBRE elnöke még hozzátette, hogy a sport nemcsak hosszú távú előnyökkel jár az egészségre és a közérzetre nézve, hanem olyan képességeket is javít, mint a kommunikációé, a csapatmunkáé vagy a magabiztosságé. Ez pedig egy életen át növeli az egyén munkaerő-piaci értékét.

Ezzel kapcsolatban érdemes lenne elgondolkodni azon az összefüggésen, hogy Magyarország Európában már az első, világszinten pedig már a harmadik legelhízottabb nemzet, és hát a hazai GDP se nagyon szárnyal…

A British Heart Foundation egyébként arról adott tájékoztatást, hogy már heti kétszer tíz perc megerőltető edzés is ötödével csökkenti a középkorú nőknél a szívbetegség kockázatát. Továbbá érdemes heti négy-hat alkalommal bármilyen mozgást végezni, beleértve a sétát, a kerékpározást vagy a kertészkedést.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

Kapcsolódó cikkek