WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_3ee_1.MYI' (Errcode: 28)]
SHOW FULL COLUMNS FROM `wp_options`

WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_3ee_1.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (1994) ORDER BY t.name ASC

Elég bizarrul készülnek a gumikesztyűk | tejbepapi
Menü Bezárás

Elég bizarrul készülnek a gumikesztyűk


Warning: join(): Invalid arguments passed in /var/www/elobenhu_tejbepapi/wp-content/themes/customify/inc/blog/class-post-entry.php on line 211

Minden háztartásban fellelhetőek, fillérekbe kerülnek, mégis nagy hasznát vesszük, hiszen segítenek elkerülni a bőrirritációt. A gumikesztyűk hatékonysága vitán felül áll, de azon elgondolkoztak már, hogy hogyan is készülnek?

9cc227ca45da66ab19bb964793f0fbbd_640

Mindenekelőtt érdemes megemlíteni William Steward Halsted nevét, aki a John Hopkins kórház sebészetének vezetőjeként tevékenykedett. Ő volt ugyanis, aki 1889-ben feltalálta a gumikesztyűt. Ezeket a kellékeket eleinte csak a műtéteknél használták. Ezáltal kerülték el az orvosi vegyszerek által okozott irritációt, valamint a kellemetlen gyulladásokat is. Az 1960-as években a gumikesztyűk azonban már szinte minden háztartásban fellelhetőek voltak. A háziasszonyok rendkívül nagy hasznát tudták venni, illetve veszik még ma is például takarítás közben.

A Discovery Channel Hogyan készült? című műsorában rengeteg érdekes gyártási folyamatot láthattunk már. Természetesen szó került már a gumikesztyűkről is, amiknek a készítése elég bizarrul fest.

A gyártás során rengeteg kézre van szükség. Ezt nyugodtan lehet szó szerint értelmezni, hiszen alumíniumból vagy kerámiából készült kezek forgó sokaságának segítségével készülnek el a gumikesztyűk. Ezeket a kezeket első lépésként alaposan megtisztítják, átdörzsölik, végül pedig forró vízbe mártják. Ezt minden folyamat elején megismétlik.

A víz után jön egy vegyszeres fürdő. Ezáltal a kezeken egy vékony filmréteg képződik, amelyre azért van szükség, hogy a következő lépés során, a folyékony gumi rátapadjon a felületre.

Ezek után a kesztyűket egy félig nyitott kemencén küldik át, végül pedig ecsetek segítségével megtisztítják őket az összes oda nem való maradványtól. A kezekről végső lépésként lekerülnek a kesztyűk és természetesen a dolgozók minőségellenőrzést végeznek. Ezt úgy teszik, hogy véletlenszerűen kiválasztanak egy-egy darabot, amelyet először a méretük többszörösére felfújnak, utána pedig vízzel meg is töltenek.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_3ee_1.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (453, 1741, 2335, 3515, 4242, 4519, 6085, 6289, 6835) ORDER BY t.name ASC

Kapcsolódó cikkek