WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_638b_0.MYI' (Errcode: 28)]
SHOW FULL COLUMNS FROM `wp_options`

WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_638b_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (1969) ORDER BY t.name ASC

Afta kezelése természetes módszerekkel | tejbepapi
Menü Bezárás

Afta kezelése természetes módszerekkel


Warning: join(): Invalid arguments passed in /var/www/elobenhu_tejbepapi/wp-content/themes/customify/inc/blog/class-post-entry.php on line 211

Az afta méretét tekintve nem túl nagy, ám annál több fájdalmat és kellemetlenséget tud okozni. Azt még ma sem tudják pontosan, hogy mitől is alakul ki. Lehet, hogy a stressz, immunrendszer legyengülése vagy akár hormonális hatások miatt. Egy biztos, ne várakozzunk tétlenül. Vegyük fel a harcot a seb ellen természetes módszerekkel.

spoon-honey-jar

„Az afta a szájüreg nyálkahártyáján megjelenő sárgás vagy szürkésfehér fekély, melyet gyulladásos udvar vesz körül.”

Sokaknak nem kell bemutatni ezt a kis fájdalmas sebhelyet, hiszen aki szenved a kialakulásától, annál gyakran látott “vendég” az afta. Bár száz százalékosan nem lehet megelőzni a megjelenését, természetes módszerekkel megpróbálhatjuk csökkenteni a kellemetlen és fájdalmas tüneteket.

Az aloe vera remekül segít csökkenteni a gyulladást. Amennyiben van otthon aloe vera növényünk, vágjuk le az egyik levelét, nyomkodjuk ki belőle a gélt és kenjük be a sebet napjában többször. Persze boltban is vásárolhatunk gélt, ebben az esetben öblögessünk vele naponta háromszor.

Bár sokan nem tudják, de a kókuszolaj antibakteriális és gombaölő hatású. Ebben az esetben is kenjük be a kívánt felületet a természet e csodájával és panaszaink sokat enyhülhetnek. Felolvasztva két teáskanál mennyiséggel még öblögethetünk is.

A teafaolaj igazán multifunkcionális. Annyi mindenre használhatjuk, hogy ennek külön oldalt lehetne szentelni. Természetesen aftára is tökéletes. Válasszunk 100 % tisztaságú olajt. Egy fél evőkanálnyi vízbe tegyünk két csepp olajat és a keverékkel kenjük be a sebet naponta háromszor. Szintén jó megoldás lehet egy pohár vízbe 10 cseppet keverni, majd szájvízként öblögetni vele.

A cayenne bors remekül csillapíthatja az afta okozta fájdalmat. Egy kis borsot keverjünk jól össze vízzel, majd kenjük a sebre. Nem lesz kellemes, de segíteni fog. A nyelvünkre azonban ne nagyon kerüljön a fűszerből, mert akár az ízérzékünket is elveszíthetjük egy időre. Napi kétszer alkalmazhatjuk.

A méz fertőtlenítő hatású, így egy kis adagot az aftára kenve jót tesz. Hagyjuk hatni egy kis ideig, majd öblítsük ki a szánkat. Naponta kétszer megismételhetjük a folyamatot.

Egy teáskanálnyi szódabikarbóna egy félpohárnyi, vagy annál kevesebb vízbe, massza állagúra elkeverve szintén enyhítheti a fájdalmas panaszokat. 10 perc hatóidő után mossuk le a keveréket. Ezt megismételhetjük napi négyszer.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_638b_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (48, 674, 1408, 1860, 2134, 2858, 3857, 6032, 6811) ORDER BY t.name ASC

Kapcsolódó cikkek