WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_638b_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (1945) ORDER BY t.name ASC

Új lábat kapott a mini póni, így most újból járhat | tejbepapi
Menü Bezárás

Új lábat kapott a mini póni, így most újból járhat


Warning: join(): Invalid arguments passed in /var/www/elobenhu_tejbepapi/wp-content/themes/customify/inc/blog/class-post-entry.php on line 211

A Shine nevű mini póni újból képes járni, sőt, ügetni is – de hosszú út vezetett idáig. A kis ló lába egy kutyatámadás során sérült meg súlyosan, egy állatkórházban azonban sikerült számára megfelelő művégtagot készíteni.

A kis ló már ügetni is tud az új végtaggal (Forrás: thedodo.com)
A kis ló már ügetni is tud az új végtaggal (Forrás: thedodo.com)

Néhány hónapja a Shine nevű mini pónit megtámadta egy kutya azon a Coloradói farmon, ahol élt. Hiába élte azonban túl a súlyos támadást, az egyik hátsó lába olyan súlyosan megsérült, hogy az is kérdéses volt, hogy képes lesz-e még ráállni valaha, vagy hogy ezt a sérülést túléli-e majd.

Gazdája elmondta, hogy akkor kezdett valami rosszra gyanakodni, amikor a kis ló nem köszöntötte őt a karám bejáratánál, ahogyan általában tette. Ezt követően arra is felfigyelt, hogy a póni nagyon furcsán álldogál, mikor pedig a zseblámpával rávilágított felfedezte, hogy az állat csupa vér volt. Szerencsére a helyi állatorvos kisietett, és stabilizálta a póni állapotát, de ezzel a ló még nem menekült meg.

Hetek elteltével sem javult a póni lábának állapota, de a gazdái továbbra sem mondtak le róla. Ehelyett felkeresték a Colorado Állami Egyetem állatorvosi tankórházát, ahol a szakértők egyetértettek azzal, hogy érdemes lenne megpróbálkozni a sérült póni meggyógyításával.

Mint kiderült, a ló lába sokkal súlyosabban sérült, mint azt korábban vélték, ennek ellenére továbbra sem adták fel a reményt – a művégtag ugyanis úgy vélték, megoldást jelenthet.

Laurie Goodrich lóortopédus elmondta, hogy korábban még soha nem készített ilyen végtagot, mégis szeretett volna megpróbálkozni ezzel. Ahhoz azonban, hogy a művégtagot a lóra tudják illeszteni, előbb el kellett távolítani a menthetetlen lábat.

A lovak számára ritkán készítenek művégtagot, a kis pónié azonban olyan jól sikerült, hogy az állat újból képes járni, sőt, még ügetni is vele. Először – természetesen – kicsit furcsa volt az új láb, és meg kellett tanulnia, hogyan járhat vele, mára azonban újból teljes életet élhet.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_638b_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (221, 987, 1514, 2304, 2390, 2750, 3646, 5407, 6662) ORDER BY t.name ASC

Kapcsolódó cikkek