Menü Bezárás

Ezért nem szabad sminkben aludni

Az egyik legrosszabb dolog, amit a bőrünk ellen elkövethetünk az, ha sminkben alszunk. Néhanapján persze mindenkivel előfordulhat, hogy arctisztítás nélkül fekszik le, és ettől még természetesen nem dől össze a világ. Akkor viszont, ha rendszeressé válik a dolog, sok negatív következménnyel számolhatunk.

zan

Nem számít, hogy milyen bőrtípussal rendelkezünk. Amennyiben problémás a bőrünk, reggelre még több pattanás alakulhat ki. Akkor, ha zsíros bőrtípussal rendelkezünk, ébredés után még jobban eltömődhetnek a pórusaink. Ám akkor is ártunk magunknak, ha bőrünk száraz, hiszen a sminkben való alvás után az hámlani kezdhet.

Talán az összes sminktermék közül a legrosszabb hatást az alapozó le nem mosása válthatja ki. Pórusainkat nagyon eltömítheti, ha pedig rendszeresen fent hagyjuk éjszakára is, jelentősen megnövelhetjük a ráncok és pattanások kialakulásának esélyét.

Az alvás közben magunkon hagyott szemfesték még akár gyulladást is okozhat akkor, ha álmunkban elkezdjük dörzsölgetni a szemünket. A szempilla pedig a le nem mosott spiráltól töredezhet és könnyebben kihullhat. Nem érdemes tehát kockáztatni.

A rúzsról köztudott, hogy valamilyen szinten még a legjobb minőségű termékek is szárító hatásúak. Amennyiben gyakran nem mossuk le elalvás előtt, ajkaink könnyen cserepessé válhatnak és veszíthetnek az egészséges színükből. Ugyanez igaz a szájfényekre is.

Nyilvánvalóan mindenkinek megvan a jól bevált sminklemosója, ám lehet, hogy az épp nincs mindig kéznél. Törekedjünk azonban arra, hogy ilyen esetekben is szabaduljunk meg a sminkmaradványoktól. Szükség esetén használjunk micellás vizet vagy esetleg nedves törlőkendőt.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

Kapcsolódó cikkek