WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_638b_0.MYI' (Errcode: 28)]
SHOW FULL COLUMNS FROM `wp_options`

WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_638b_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (1784) ORDER BY t.name ASC

Max Factor története | tejbepapi
Menü Bezárás

Max Factor története


Warning: join(): Invalid arguments passed in /var/www/elobenhu_tejbepapi/wp-content/themes/customify/inc/blog/class-post-entry.php on line 211

Maksymilian Faktorowicz neve lehet, hogy nem sokaknak cseng ismerősen. Max Factoré viszont már annál inkább. Nézzük meg, hogy pontosan mivel is érdemelte ki, hogy ő vált a világ egyik legelismertebb kozmetikai szakértőjévé.

262a550faa2f0dfe788f140ff232fe5d_640

Maksymilian Faktorowicz 1872-ben született a mai Lengyelország területén. Mindig is érdekelte a szépségipar, ám egy időre kénytelen volt elfelejteni azt, hiszen bevonult katonának. Szolgálata letöltése után aztán Moszkvába költözött, ahol nyitott is egy üzletet.

Tehetsége már akkor is kitűnt, egy kis idő elteltével ő vált az uralkodói család, valamint a Cári Operaház hivatalos kozmetikai szakértőjévé is. Sikeres volt, ám ennek ellenére mégis aggasztotta az egyre erősödő antiszemita hangulat. Emiatt aztán úgy döntött, hogy családjával együtt Amerikába menekül. Mindez 1904-ben történt és feleségével, továbbá gyermekeivel együtt Ellis Island-re, Manhattantől nem túl messze költöztek. Nevét a bevándorlási hivatal változtatta meg. Így lett a Faktorowiczból Factor.

Ám nem maradt sokáig egy helyen. Szerencsét próbált St. Louis-ban és Los Angelesben is. Ebben az időszakban kezdett ugyanis ébredezni a mozgófilmgyártás, Factor pedig nem titkoltan szeretett volna betörni erre a pályára.

70b61354523d315d6e104467ee93faa7_640

1909-ben aztán megalapította cégét, a Max Factor & Company-t és “hétköznapi kozmetikai szereket árult”. Emellett azonban nem tétlenkedett és folyamatos kutatásokat végzett, hogy termékeit továbbfejleszthesse.

Olyan sminkeket tervezett a filmvászonra, amelyek merőben mások voltak az addig használatos színházi kozmetikumoknál. Utóbbi ugyanis sokszor megkeményedett, illetve “megtört” az arcon. Nem nehéz kitalálni, hogy a kitartó munkájának bizony meglett a gyümölcse és egy idő után már a hollywoodi sztárokat látta el tanácsaival.

Factor nevéhez fűződik a “szépség mikrométer” elnevezésű találmány is, amely inkább hasonlít egy kínzóeszközre, semmint egy sminkelési segédre. Ezzel a szerkezettel azonban olyan pontosan meg lehetett állapítani az arc kontúrját, hogy a szakembereknek sokkal könnyebb dolguk volt a megfelelő smink kiválasztása tekintetében

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_638b_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (52, 1449, 1701, 1737, 2027, 2032, 2283, 2560, 3753) ORDER BY t.name ASC

Kapcsolódó cikkek