WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_3ee_0.MYI' (Errcode: 28)]
SHOW FULL COLUMNS FROM `wp_options`

WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_3ee_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (1741) ORDER BY t.name ASC

Egy évnyi diétázás hosszabb távon is kifejthet kedvező hatásokat | tejbepapi
Menü Bezárás

Egy évnyi diétázás hosszabb távon is kifejthet kedvező hatásokat


Warning: join(): Invalid arguments passed in /var/www/elobenhu_tejbepapi/wp-content/themes/customify/inc/blog/class-post-entry.php on line 211

Egy tanulmány szerint egy legalább 12 hónapos diéta akár hosszabb távon is segíthet abban, hogy formában maradjunk.

Egy évig kell kibírni, aztán már könnyebb lesz... (Forrás: hypervibe.com)
Egy évig kell kibírni, aztán már könnyebb lesz… (Forrás: hypervibe.com)

Egy új tanulmány szerint már azzal is látványos eredményt lehet elérni, ha összesen egy teljes évig tartjuk magunkat egy (természetesen hosszú távon sem egészségkárosító) diétához. A kutatást végzők szerint mindennek az lehet az oka, hogy a 13 hónapos diéta során a szervezetünkben hosszú távú kémiai változások mennek végbe, amelyek segítségünkre lehetnek abban, hogy az elért, ideális(abb) testsúlyt hosszú távon is fenntarthassuk.

Korábban már több alkalommal vizsgálták a rövidebb időtartamú diétákat, és megfigyelték, hogy a kevesebb élelemre a szervezet éhségérzetet okozó hormon előállításával válaszolt, és jellemzően több zsírszövet is képződött. A Koppenhágai Egyetem kutatói azonban úgy vélik, hogy egy év folyamatos diéta mellett a szervezetünknek ez a „túlélő mechanizmusa” jelentősen alábbhagy.

Signe Sorensen Torekov, a tanulmány egyik szerzője szerint nincs abban semmi különös, hogy eleinte a fogyókúrázók ambícióit aláássák az emberi szervezet „védelmi mechanizmusai”, hiszen a korábbi évezredekben még ezektől függhetett őseink életben maradása a szűkösebb időkben.

A kutatás során először egy nyolc hetes diétára fogták a 20 elhízott személyt, akik ez idő alatt átlagosan 12 kilogrammot adtak le korábbi súlyukból. Ezt követően egy szintén viszonylag szigorú diétát kellett követniük egy évig, ennek az időszaknak a végére azonban a szervezetük már jóval kevesebb éhségérzetet okozó hormont állított elő, és kicsivel több GLP–1 hormont, amely azonban éppen ellenkező hatást fejt ki.

Az International Journal of Obesity nevű lapban megjelent tanulmány leginkább azért érdekes, mert korábban többen tapasztalhatták, hogy egy-egy diéta után akár még több súlyt is „visszaszedtek” – de talán bátorítólag hat rájuk is, hogy ha valamivel tovább kitartanak eredeti diétájuk mellett, úgy korábbi fáradozásaik nem „vesznek kárba”, hanem megtérülnek.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_3ee_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (474, 2164, 2508, 2524, 4278, 4794, 4822, 5649, 6688) ORDER BY t.name ASC

Kapcsolódó cikkek