WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_638b_0.MYI' (Errcode: 28)]
SHOW FULL COLUMNS FROM `wp_options`

WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_638b_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (1735) ORDER BY t.name ASC

A sok pénzzel hosszabb élet is jár | tejbepapi
Menü Bezárás

A sok pénzzel hosszabb élet is jár


Warning: join(): Invalid arguments passed in /var/www/elobenhu_tejbepapi/wp-content/themes/customify/inc/blog/class-post-entry.php on line 211

Egy friss kutatásból ugyanis most az derül ki, hogy aki a leggazdagabbak közé tartozik, az tovább él. Az erről szóló tanulmányt pedig a Journal of American Medical Association (JAMA) című szaklapban publikálták a szakértők.

businessman-fashion-man-person

A pénz nem boldogít, tartja a mondás. Kiderült azonban, hogy élettartamunk megnövekedhet akkor, ha gazdagok (nagyon gazdagok) vagyunk. A kaliforniai Stanford Egyetem kutató szerint ugyanis “az amerikai férfiak leggazdagabb 1 százaléka átlagosan 15 évvel él tovább a legszegényebb 1 százaléknál”. Persze az elmélet igaz a nőkre is, csak az ő esetükben 10 év a különbség.

A kutatás eredménye alapján kiderült, hogy azok az amerikaiak, akik beletartoznak abba a bizonyos egy százalékba (a legfelsőbb rétegbe), jó eséllyel megérik a 89 éves kort. Ezek a személyek évente legalább 62 millió forintnak megfelelő összeget keresnek. Ezzel szemben azok, akik “éhbérért” dolgoznak, átlagban 74 éves koruk körül haláloznak el.

“A világ leggazdagabb országának legszegényebb férfijai nem élnek tovább, mint egy pakisztáni vagy szudáni átlagpolgár.” – közölte az MTI.

Ahhoz, hogy a kutatás sikeres legyen, az amerikai adó- és nyugdíjhivatalok adatbázisát kellett segítségül hívniuk a szakértőknek. Ezekből az információkból állapították meg, hogy a legfelső réteg kivétel nélkül megéri az idős kort, függetlenül attól, hogy hol élnek. Ezzel szemben az már nagyon nem mindegy, hogy melyik országban élünk, ha a szegény kategóriába tartozunk.

Az az alsó réteg ugyanis, aki San Franciscóban, New Yorkban vagy Los Angelesben él, magasabb életkort ér el, mint az, aki egy “kevésbé jómódú környéken” lakik. Ennek feltehetően az életmódbeli különbségek az okai.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_638b_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (1506, 1575, 2495, 3420, 4081, 5401, 5841, 6289, 6923) ORDER BY t.name ASC

Kapcsolódó cikkek