Menü Bezárás

A tűzoltók a tengerimalacot is kimentették az égő házból

„Egy élet sem lehet túl pici ahhoz, hogy ne érje meg megmenteni” – mondta az egyik, a tengerimalacot megmentő tűzoltó.

Nem volt megfelelő méretű oxigénmaszk (Forrás: thedodo.com)
Nem volt megfelelő méretű oxigénmaszk (Forrás: thedodo.com)

Kis híján elpusztult egy kedvencként tartott tengeri malac, amikor egy floridai családi házban tűz ütött ki. A tűzben szerencsére végül senki nem sérült meg, a kiérkező tűzoltók pedig eloltották a tüzet, és kimentették a Rodney nevű kis állatot is.

John Williams tűzoltó, amikor megtudta, hogy a házban egy tengerimalac is van, nyomban akcióba lépett, és kimentette Rodney-t a füstből, hiszen szerinte egyetlen élet sem lehet elég kicsi ahhoz, hogy hagyni lehessen elveszni a katasztrófában.

Ezzel azonban a tengerimalacot ért megpróbáltatások sora még nem ért véget: az apró állat annyi füstöt lélegzett be, hogy könnyen el is pusztulhatott volna, ha igen ötletes módon fel nem találják magukat a tűzoltók. Mivel nem volt egy tengerimalac számára is megfelelő méretű oxigénmaszk, ezért a babák és gyermekek számára megfelelő maszkot használták – sikerrel. Kutyák számára egyébként volt is náluk oxigénmaszk, csak ez is túl nagynak bizonyult a kis rágcsálóhoz.

Az állat gazdái nagyon hálásak, amiért a tűzoltók megmentették kedvencüket, egyben hangsúlyoza, hogy végig nagyon jól bántak Rodneyval. Mint mondta, eddig is tisztelte a tűzoltókat, de most, hogy láthatta, a legkisebb lénnyel is törődnek, még jobban megbecsüli a munkát, amelyet végeznek, valamint még jobban tiszteli őket.

Sajnos nem minden házi kedvenc éli túl a tűzeseteket, az Egyesült Államokban évente 40-150 ezer kedvencként tartott állat pusztulhat el a lakástüzekben, legnagyobb részük füstmérgezés következtében.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

Kapcsolódó cikkek