Menü Bezárás

Tokióban sünis kávézó nyílt

A cicás, kutyás, sőt, baglyos kávézók után Japánban megjelent az újabb őrület, a sünis kávézó is. A kávézó üzemeltetői ugyanis a kávéra betérő vendégeknek szeretnék bemutatni a sünök „kevésbé szúrós”, cukibb oldalát is.

Meg is lehet simogatni a süniket (Forrás: hexjam.com)
Meg is lehet simogatni a süniket (Forrás: hexjam.com)

Tokióban az utóbbi években szinte divattá vált, hogy a kávézókban valamilyen különleges állatot is megnézhetnek egyben a vendégek. Ez azért lehet igen népszerű a tokióiak körében, mert többen a kis méretű lakásukban egyébként nem tarthatnak bizonyos állatokat, vagy éppen túl elfoglaltak ahhoz, hogy egy-egy saját kedvencről gondoskodjanak. Az ilyen kávézókba betérve azonban mégis megcsodálhatnak és megsimogathatnak például egy macskát, nyuszit, kutyát, kígyót, baglyot, sólymot, vagy most már egy sünit is.

Amikor a helyiek megneszelték, hogy új, sünis kávézó nyílik, egész tömegek kezdtek várakozni a bejáratok előtt, hogy megtekinthessék az új szenzációt – a kávézót, ahol üvegterráriumokban összesen mintegy 20-30, különböző színű és különböző küllemű afrikai fehérhasú törpesün éldegél. A kis állatokat az érkezők kézbe is vehették, megsimogathatták, ami szemmel láthatóan nagy élményt jelentett számukra.

A kávézó vendégei megismerkedhetnek a sünikkel (Forrás: abc.net.au)
A kávézó vendégei megismerkedhetnek a sünikkel (Forrás: abc.net.au)

Hétköznapokon már „mindössze” 1000 jen ellenében, azaz átszámítva közel 2400 forintért kézbe kaphatnak a vendégek egy-egy sünit, és – természetesen, csak óvatosan – simogathatják őket, játszhatnak velük. A hétvégéken és a hivatalos munkaszüneti napokon az ár ugyan magasabb egy kicsit – ekkor 1300 jent, azaz 3200 forintnak megfelelő összeget kell fizetni a sünikért.

A kávézó egyik alkalmazottja, Mizuki Murata szerint nagyon népszerű a februárban megnyílt sünis kávézó, gyakran megesik az is, hogy még a nyitást követő hetekben is kígyózó sor várakozik a bejárat előtt. Murata egyébként egy nyuszis kávézóban is dolgozik egyben, de nem kell túl messzire mennie, ha az egyik vendéglátóhelyről a másikra szeretne jutni: Tokióban ugyanis megfér egyazon épületben egy nyuszis és egy sünis kávézó.

„Szerettük volna megmutatni az embereknek, milyen bájosak a sünök, mert sokan azt hiszik, hogy nehéz velük bánni. Az előítéletek lerombolásához ezért lehetővé tettük, hogy megfoghassák az emberek ezeket az állatokat. A sünikben a legaranyosabb az, ahogyan szépen lassan megmutatják az arcukat” – mesélte Murata.

Japánban igen népszerűek az állatos kávézók (Forrás: japantimes.co.jp)
Japánban igen népszerűek az állatos kávézók (Forrás: japantimes.co.jp)

 

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

Kapcsolódó cikkek