WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_3ee_0.MYI' (Errcode: 28)]
SHOW FULL COLUMNS FROM `wp_options`

WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_3ee_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (1601) ORDER BY t.name ASC

Tarthatunk-e háziállatot allergia mellett? | tejbepapi
Menü Bezárás

Tarthatunk-e háziállatot allergia mellett?


Warning: join(): Invalid arguments passed in /var/www/elobenhu_tejbepapi/wp-content/themes/customify/inc/blog/class-post-entry.php on line 211

Sok állatszeretőben felmerülhet a kérdés, hogy tartható-e kiskedvenc otthon úgy, hogy közben allergiával küzdünk.

pexels-photo (2)

Bár számos esetben csecsemő- és kisgyermekkorban alakul ki az allergia, sajnos akár még felnőttkorban is bármikor megjelenhetnek a tünetek attól függetlenül, hogy előtte tapasztaltuk volna-e magunkon ezeket a panaszokat. Így van ez az állatszőr allergiával is. Mit tehetünk olyankor, ha mi, vagy esetleg a velünk együtt élő szerettünk ilyen problémával küzd úgy, hogy egy kiskedvenc is van a háznál.

Súlyosabb esetben sajnos meg kell fontolnunk azt is, hogy rábízzuk egy másik háztartásra az állatot. Ám enyhébb tünetek esetén segíthetünk leredukálni az allergén anyagok jelenlétét, ezzel együtt pedig a tüneteket is.

Amennyiben kertes házban élünk, próbáljuk meg inkább kint tartani az állatot. Persze csak akkor, ha megfelelő körülményeket tudunk biztosítani számára az udvarban is. Lehet azonban. hogy ez nem megoldható. Ebben az esetben azonban ne engedjük, hogy bemenjen abba a hálószobába, ahol az allergiás személy alszik. A simogatás után pedig próbáljunk meg mindig kezet mosni.

Csak olyan berendezési tárgyakra engedjük fel az állatot, amelyek könnyen tisztíthatóak. Éppen ezért a kanapét tegyük tiltott területté.

Abban az esetben, ha allergiával vagy esetleg asztmával küzdünk, nagyon sokat kell takarítanunk, mosnunk, feltörölnünk és porszívóznunk. Lehetőség szerint kerüljük a szőnyegek használatát is, hiszen azt nehezebb allergénmentessé tenni.

Egy vizsgálat azt bizonyítja, hogy a kutyusok bundájában 85 százalékkal kevesebb allergén anyag van fürdetés után. Éppen ezért jobb, ha hozzászoktatjuk a jószágot a gyakori pancsoláshoz. Az persze már keményebb dió, ha macskáról van szó, bár érdemes megemlíteni, hogy sok cicának egyáltalán nincs ellenére a víz.

Amennyiben légkondi van a háznál, azt érdemes légszűrővel ellátni. Ez szintén érvényes az összes “levegőt cirkuláltató berendezésre” is.

Végül pedig arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy gyakran tisztítsuk ki a kedvencünk fekhelyét. A hörcsög vagy tengerimalac ketrecét takarítsuk ki minimum hetente egyszer, továbbá a kutya és macska kosarát, illetve pokrócát is rendszeresen mossuk ki.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_3ee_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (996, 1382, 1781, 2071, 2571, 2704, 2796, 4465, 5463) ORDER BY t.name ASC

Kapcsolódó cikkek