WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_3ee_1.MYI' (Errcode: 28)]
SHOW FULL COLUMNS FROM `wp_options`

WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_3ee_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (1570) ORDER BY t.name ASC

Ezeket érdemes elkerülni a tavaszi allergiaszezonban | tejbepapi
Menü Bezárás

Ezeket érdemes elkerülni a tavaszi allergiaszezonban


Warning: join(): Invalid arguments passed in /var/www/elobenhu_tejbepapi/wp-content/themes/customify/inc/blog/class-post-entry.php on line 211

Itt a tavasz, beköszöntött a szinte már nyáriasnak mondható idő is. Ennek azonban sokan nem örülnek, hiszen mindez azt jelenti, hogy beindul az allergiaszezon is. Ilyenkor pedig érdemes lehet arra is figyelnünk, hogy hogyan táplálkozunk, hiszen bizonyos ételek csak fokozhatják az allergiás tüneteket.

a4914559e9b6d3677032f5cfa78f1613_640

Nézzük meg először, hogy mi megy végbe a szervezetünkben, mikor allergiás tüneteket észlelünk magunkon.

Allergiáról akkor beszélünk, ha az immunrendszerünk túlzott reakciót ad néhány olyan anyagra, amely normális esetben semmilyen hasonló folyamatot nem vált ki a szervezetünkből. Az ilyen anyagok allergének. A nagymértékű hisztamintermelésnek köszönhetően pedig kialakul egyfajta gyulladás.

Talán nem is gondolnánk, de néhány étel súlyosbíthatja a már meglévő allergiás panaszainkat. Így ezeket inkább érdemes elkerülnünk az allergiaszezon alatt.

Az első a sorban a zeller. A nyírfa pollenje sokakat irritál és sokakból vált ki allergiás reakciót tavasszal. Annak érdekében, hogy ne súlyosbítsuk a már meglévő tüneteinket, érdemes kiiktatnunk az olyan zöldségeket is az étrendünkből, amelyek hasonló proteineket tartalmaznak. Sajnos a zeller is ezek közé a zöldségek közé tartozik.

A következő a savanyú káposzta lesz. Mint már említettük, a túlzott hisztamintermelés válthatja ki a gyulladásos reakciót a testünkben. Az erjesztéssel készített ételeknek pedig magas a hisztamintartalma. Mindez égő, viszkető, könnyező szemeket és orrfolyást eredményezhet. Amennyiben pedig amúgy is szenvedünk a pollenektől, a savanyú káposzta csak ronthat a helyzeten.

Végül itt van a mandula is. A csonthéjasok egyébként is gyakorta válthatnak ki allergiás reakciót. Ám az olajos mandula kiváltképp felerősítheti a panaszokat. Így inkább helyezzük parkoló pályára a pollenszezon idejére és ha mindenképpen ránk tör a nassolás utáni vágy, próbálkozzunk inkább a szárított gyümölcsökkel.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_3ee_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (61, 1603, 2164, 2343, 2371, 4967, 5054, 5390, 6111) ORDER BY t.name ASC

Kapcsolódó cikkek