Menü Bezárás

Szentendrei Tavaszi Fesztivál 2016

szentendre_tavaszi_fesztivalkalauz_123x90_2

A Szentendrei Tavaszi Fesztivált 1986 óta folyamatosan, minden évben megtartják, amely mindig Budapesti Tavaszi Fesztivállal párhuzamosan kerül megrendezésre. Az idén 30 éves  programsorozat változatos kulturális programkínálatot nyújt a városban és a térségben élőknek, valamint a Szentendrére látogató vendégeknek.

A fesztivál a városban több helyszínen zajlik, koncerteknek, színházi előadásoknak és kiállításoknak lehetnek tanúi az érdeklődök. Remek színházi és zenei programok, irodalmi estek, kiállítások és múzeumi programok sokasága közül válogathat 2016-ban is a közönség.

Ízelítő a kínálatból:

Április 8. péntek, 18:00
Barcsay Jenő Általános Iskola színházterme (Kálvária u.)
A VUJICSICS TIHAMÉR ZENEISKOLA FILMZENE KONCERTJE
Az idén hatodik alkalommal megrendezésre kerülő filmzene-koncert a szentendrei Vujicsics Tihamér Zeneiskola együtteseinek immár hagyományos és egyben formabontó koncertje. Ezen a hangversenyen az egyébként főleg klasszikus zenét tanuló diákok zenei utazást tesznek a könnyedebb stílusokban. Műsoruk jazz-számokból és filmzenékből áll majd. Felhangzanak részletek a Karib-tenger kalózaitól kezdve a Rózsaszín párducon és a Narnia krónikáin át a Bűbáj című film zenéjéig. A koncerten fellép az iskola Fuvolazenekara, Gitárzenekara és Vonószenekara. Felkészítő tanárok: Czifra Gergely, Kádár Krisztina, Knyazoviczky Zoltán és Domoszlai Orsolya.
A belépés díjtalan!

Április 8. péntek, 19:00
Pest Megyei Könyvtár, színházterem (Pátriárka u. 7.)
JANIKOVSZKY ÉVA: A LEMEZ KÉT OLDALA
Képzeletszínház felnőtteknek
Abszolút szórakoztató színház – kétszer másfél óra nevetőizom tréning
A produkció férfi és női változatának kétfelvonásos premierje Szentendrén! Előadják: Fullajtár Andrea, Kovács Patrícia, Nagy Viktor, Sipos Imre
Belépőjegy: 2500 Ft

Április 9. szombat, 19:00
Pest Megyei Könyvtár, színházterem (Pátriárka u. 7.)
Elżbieta Chowaniec: GARDÉNIA
A temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház előadása

Négy női generáció innen, a közeli Krakkóból, Lengyelországból, Közép-Európából. Egy szelet közép-európai történelem; ötven év pokoljárása, újra meg újra fellobbanó és kifakuló álmok, keretbe törések, falnak rohanások, felröppenések és elvérzések. Mint egy görög tragédiában, úgy örökíti nemzedékről nemzedékre sorsát egy sajátos női vérvonal. Négy portré – mögöttük egy kontinensdarab. Bőröndjükben a történelem, bennük az örök, egyszerre iszonyú és mégis csodálatos Nő.
Belépőjegy: 2500 Ft

Április 22. péntek 10:00 
Pest Megyei Könyvtár, színházterem (Pátriárka u. 7.)
LÁZÁR ERVIN: A NÉGYSZÖGLETŰ KEREK ERDŐ
A Szentendrei Gyermekszínház és Kreatív Színházi Stúdió előadása kicsiknek és nagyoknak
Maminti a kicsi zöld tündér, varázslatos mesevilágba kalauzol bennünket! Találkozunk a négyszögletű kerek erdő lakóival: Bruckner Szigfríddel a cirkuszból kiöregedett nagy erejű oroszlánnal;  Vacskamatival: a legcsodásabb macskával; Aromóval a fékezhetetlen agyvelejű nyúllal és Dömdödömmel a szótlan,  de annál nagyobb szívű medvével és a többi csodás baráttal!
Belépőjegy: 500 Ft

Április 17. vasárnap 17:00
Pest Megyei Könyvtár, színházterem
(Pátriárka u. 7.)
A DZSUNGEL KÖNYVE – családi musical
A Parlando Színházi Egyesület előadása
A népszerű mese Maugliról, és szőrös barátairól musical formában!
Az előadást 3 éves kortól ajánljuk.
Belépőjegy: 1200 Ft

Április 22. péntek 19:00
Pest Megyei Könyvtár, színházterem (Pátriárka u. 7.)
PÉTERFY BORI LOVE BAND – 2B
Kényelmes-ülős-akusztikus koncert Péterfy Bori színésznő-énekesnő Love Band nevű zenekarával két sanzon-pop-rock lemez után 2010-ben, azaz immár öt éve rockegyüttesektől szokatlan vállalkozásba vágott: régebbi dalaik egy részét végletesen kifordították és már-már fájdalmasan lassúra hangszerelték át. Emellett kilenc vadonatúj pszichedelikus popszámot is írtak, s ezekből a dalokból állt össze a 2B címet viselő album.
Belépőjegy: 3500 Ft

Április 23. szombat, 9:00
Bükkös-patak, Mókus-híd

FÖLD NAPI TAKARÍTÁS
Szeretettel várunk minden szentendrei lakost április 23-án, szombaton a Bükkös-patak és környékének takarítására! Találkozó: 9 órakor a Mókus hídnál. Program: szemétszedés a belvárostól a Kéki-bányáig, medertisztítás, játszótér-javítás. Eszközökről, kesztyűkről, konténerekről gondoskodunk. A takarítást követően változatos programokkal várunk minden kicsit és nagyot a patakparti játszótérre: Víg Zoltán lovasíjász foglalkozása; környezetvédelmi vetélkedő, akadályverseny, élő zene, eszem-iszom. Ebéd közben lesz lehetőség kötetlen formában beszélgetni a Bükkös-patak és környéke állapotának fejlesztéséről, jövőjéről. Alakítsuk és tervezzük környezetünket közösen!
Szervező: Bükkös Egyesület
Elérhetőség: bukkosegyesuletszentendre@gmail.com www.facebook.com/bukkosegyesulet

Április 24. vasárnap 17:00
Pest Megyei Könyvtár, színházterem
(Pátriárka u. 7.)
RÉVÉSZEM, RÉVÉSZEM – A SZENTENDRE TÁNCEGYÜTTES BEMUTATÓJA – táncjáték
A Szentendre Táncegyüttes és a Fitos Dezső Társulat 2013-ban Washingtonban bemutatott nagy sikerű A Magyar Falu című táncprodukciója folytatásaként újra visszanyúl a tiszta forráshoz. A tavaszi újjáéledés jegyében a Táncegyüttes két vezetője, Kocsis Enikő és Fitos Dezső új bemutatójukban az áradó természetet, a Kárpát-medence kulturális sokszínűségét viszik színre, melynek kimeríthetetlen folklórkincse változatos és színes világot mutat be a városi közönségnek.
Belépőjegy: 2500 Ft

További programok itt. 

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

Kapcsolódó cikkek