WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_3ee_1.MYI' (Errcode: 28)]
SHOW FULL COLUMNS FROM `wp_options`

WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_3ee_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (1500) ORDER BY t.name ASC

Kutyust bérelt egy fogorvosi rendelő Amerikában, hogy kevésbé legyen "szörnyű" a kezelés | tejbepapi
Menü Bezárás

Kutyust bérelt egy fogorvosi rendelő Amerikában, hogy kevésbé legyen „szörnyű” a kezelés


Warning: join(): Invalid arguments passed in /var/www/elobenhu_tejbepapi/wp-content/themes/customify/inc/blog/class-post-entry.php on line 211

A terápiás állatok segíthetnek abban, hogy a páciensek – gyerekek és felnőttek egyaránt – nyugodtabban, jobb kedélyállapottal nézzenek a fogorvosi kezelés elébe. A golden retriever állítólag nagyon jól végzi munkáját, mindenki nagy kedvence lett.

Jojo nagyon népszerű lett (Forrás: boredpanda.com)
Jojo nagyon népszerű lett (Forrás: boredpanda.com)

Az Egyesült Államokban egy Illinois államban található fogorvosi rendelőben úgy határoztak, hogy tesznek valamit annak érdekében, hogy a fogorvosi kezelések ne (csupán) félelemmel és kellemetlen érzésekkel töltsék el a pácienseket. Ehhez pedig aligha találhattak volna kiválóbb segítséget egy Jojo nevű kutyánál.

Jojo, egy hat éves golden retriever személyében a fogorvosok megtalálták azt, amit (vagy akit) kerestek: a barátságos terápiás eb a beszámolók szerint sokkal elviselhetőbbé teszi a kellemetlen, többekben nagy félelmet keltő kezeléseket.

A gyerekek is jobban viselik a kellemetlen kezeléseket, ha velük lehet az eb (Forrás: boredpanda.com)
A gyerekek is jobban viselik a kellemetlen kezeléseket, ha velük lehet az eb (Forrás: boredpanda.com)

Amikor egy gyermek a fogorvoshoz érkezik, rendszerint Jojo az első, akit keres. Veronica Renteria, a fogorvosi klinika vezetője a The Dodo nevű angol nyelvű internetes portálnak elmondta, szerinte még az is előfordult, hogy a rendelőbe érkező egyes páciensek esetében pusztán a kutyus jelenlétével szükségtelenné vált a különböző nyugtató hatású szerek használata.

A goldie azonban nem „csupán” barátságosabbá és kevésbé félelmetessé varázsolja a klinikát, de egyben együttműködőbbé is teszi azokat, akik valamilyen kezelésre jöttek. A fogorvosok szerint így sokkal gyorsabban és biztosabban végezhetik el a munkájukat, mert az emberek szívesebben és hatékonyabban együttműködnek velük.

Egyes betegek már nyugtató hatású szereket sem igényelnek (Forrás: boredpanda.com)
Egyes betegek már nyugtató hatású szereket sem igényelnek (Forrás: boredpanda.com)

Mivel a klinikán nagyon sok gyermek beteg is megfordul, a szülők is igen hálásak azért, hogy a személyzet terápiás kutyát bérelt. A legtöbb szülő azt mondta, hogy Jojo miatt a gyerekek kevésbé nyűgösek, és a gyakran fájdalmas kezelésekre is jó magaviselettel, bátran érkeznek meg.

Jojo egyébként képzett és vizsgázott terápiás kutya, így a szülők teljesen biztosak lehetnek benne, hogy az állat semmilyen veszélyt nem jelent a gyerekekre, vagy éppen rájuk.

Jojo munka közben (Forrás: boredpanda.com)
Jojo munka közben (Forrás: boredpanda.com)
Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_3ee_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (202, 535, 751, 970, 1843, 2280, 4794, 5260, 5575) ORDER BY t.name ASC

Kapcsolódó cikkek