WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_3ee_0.MYI' (Errcode: 28)]
SHOW FULL COLUMNS FROM `wp_options`

WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_3ee_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (1449) ORDER BY t.name ASC

Öregebbnek érezhetjük magunkat magassarkú viselésekor | tejbepapi
Menü Bezárás

Öregebbnek érezhetjük magunkat magassarkú viselésekor


Warning: join(): Invalid arguments passed in /var/www/elobenhu_tejbepapi/wp-content/themes/customify/inc/blog/class-post-entry.php on line 211

Bár azt eddig is tudtuk, hogy a magassarkú viselése egyáltalán nem egészséges, illetve kényelmes, de egy kísérlet most tudományosan be is bizonyította, hogy öregebbnek érezhetjük magunkat ezekben a cipőkben.

puss-in-boots-women-love-shoes

A magassarkú viselése nagyon szexi és nőies látványt tud nyújtani. Noha ezek a lábbelik egyáltalán nem kényelmesek, időről időre azért csak belebújunk, hiszen tudjuk, a szépségért meg kell szenvedni. Ki gyakrabban teszi ezt, ki pedig ritkábban. Egy friss kutatás azonban most tudományosan bebizonyította, hogy ízületeinkre nagyon rossz hatással tud lenni a magassarkú használata.

A vizsgálat során a kutatók egészséges nők járását figyelték meg különböző magasságú sarkakban. Volt, aki tornacipőben, volt, aki egy centis, de volt, aki nyolc centis sarokban járt kelt. Ezek után azt is megfigyelték, hogy hogyan hat a járásukra, ha súlyokat pakolnak rájuk. Jellemzően a testsúlyuk húsz százalékát.

Külön feljegyezték, hogy mi történik a testtel állás, illetve séta közben. Nagy hangsúlyt fektettek a térdekre és az ízületekre. Így derült ki, hogy magassarkú viselése közben, mikor a talpunk a talaj felszínéhez ér, térdünk sokkal jobban elhajlik. Ez természetesen nem tesz jót a térdünknek, sőt nagyon is megerőlteti azt. Ezáltal pedig úgy kezdünk el járkálni, mint egy idős néni, akinek gondjai vannak az ízületeivel.

Abban az esetben pedig, ha túlsúlyosak vagyunk, még nagyobb nyomás nehezedik az ízületekre, aminek pedig még súlyosabb következményei lehetnek. A tanulmány szerzője felhívja a figyelmet arra, hogy a nőknél, magassarkú viselésekor, kiváltképp, ha az túlsúllyal párosul, megnövekedhet az osteoarthritis, azaz az akut ízületi gyulladás kialakulásának esélye.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_3ee_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (744, 1888, 2403, 2557, 3041, 4930, 6304, 6371, 6691) ORDER BY t.name ASC

Kapcsolódó cikkek