WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_3ee_0.MYI' (Errcode: 28)]
SHOW FULL COLUMNS FROM `wp_options`

WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_3ee_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (1380) ORDER BY t.name ASC

Műszempilla – Legyen, vagy ne legyen? | tejbepapi
Menü Bezárás

Műszempilla – Legyen, vagy ne legyen?


Warning: join(): Invalid arguments passed in /var/www/elobenhu_tejbepapi/wp-content/themes/customify/inc/blog/class-post-entry.php on line 211

Manapság rendkívül népszerűvé vált a 3D-s műszempilla használata. Vannak, akik ellenzik, de talán még többen vannak, akik rajonganak érte. Nézzük meg, hogy mi szól ellene és mi mellette.

0d20da929205bb6926a1ccc2742f36e6_640

A hosszú és igéző pillák egyben bájossá, “hercegnőssé” és igazán dívássá tesznek. Vannak azonban olyan nők (személyesen jómagam is), akiknek nem adatott meg az előbb említett kiváltság. Mit is lehet ezzel kezdeni?

Legelőször talán mindenki a szempillaspirálok garmadájával próbálkozik. Az igazán rövidke pillák esetében azonban egyik sem képes csodát tenni. Személy szerint sosem vártam, hogy bekövetkezzen a varázslat az ilyen termékektől, hiszen tudtam, hogy hosszú és dús pillákat természetes módon sosem fogok tudni bűvölni magamnak. Kipróbáltam persze kozmetikusnál a tartós festést is, ám ez sem lendített sokat a helyzeten. Aztán persze jött a ricinusolajos kenegetés is, de nem történt semmi. Hangsúlyozom, ez csak egy személyes tapasztalat, másnak például remekül beválhatnak ezek a módszerek.

Így jó pár évvel ezelőtt eljutottam addig, hogy kipróbáljam a 3D-s műszempillát. Csakúgy, mint a “sima műszempillákat”, ezeket is ragasztóval helyezik fel, ám tartósabbak annál. A várt “Törpilla-hatás” pedig nem maradt el.

Vannak, akik azért ellenzik a műszempillák használatát, mert szerintük az egyáltalán nem nyújt természetes megjelenést. Ez azonban nincs így, feltéve, ha megtaláljuk a megfelelő szakembert. Jómagam sokáig kutattam, hiszen jártam már körülbelül 5 3D-s műszempillával is foglalkozó kozmetikusnál. Amennyiben nem esünk túlzásba, szinte csak azt lehet észrevenni, hogy valami más az ember arcán. Valamitől szebbnek tűnik, csak épp nem tudni, hogy mitől. Azok közül az ismerőseim közül, akik nem jártasak ebben a témában, sokak biztosan nem mondanák meg, hogy nem természetes pillákat viselek.

A gyönyörű, igéző tekinteten túl azonban vannak hátrányai is. Ilyen például, hogy rendszeresen kell töltetni. Jómagam 2-3 hetente járok a kozmetikushoz. Mikor már jó pár szál kihullik, persze nem olyan szép, ám még így is sokkal jobb a hatás, mint a természetes valójában. Ahhoz, hogy tartós maradjon, vigyáznunk kell rá. Ez annyit tesz, hogy rendszeresen fésülgetni kell, amit egyébként egy kiszuperált és jól kimosott szempillaspirállal is tökéletesen végre lehet hajtani, plusz nem szabad tépegetni, dörzsölgetni. Utóbbit egyébként kicsit nehéz megszokni, ám egyáltalán nem lehetetlen.

3D-s műszempillák esetében az olajos kozmetikumokat kerüljük. Ezektől ugyanis gyorsabban leeshetnek. A felrakást követő minimum 24 (legideálisabb esetben 48) órát követően nem szabad, hogy víz érje. Nem tanácsos ilyenkor sem szolizni vagy szaunázni menni sem. A kellő idő elteltével azonban élhetjük tovább a megszokott életünket.

A felrakás egyébként kissé hosszadalmas idő. Első alkalommal számoljunk rá minimum másfél, maximum két és fél – három órát. Ám nem ez a legzavaróbb része a dolognak. A ragasztó, ha vízzel érintkezik, gőzölög. Noha ártani nem igazán árt nekünk, mégis csípheti a szemet, ami kellemetlen. Egy példa: sírunk valamin, egy idő után viszont már pont emiatt potyog a könnyünk. Mint egy ördögi kör.

A megfelelő szakember segítségével az eredeti pillák nem fognak károsodni. Főleg akkor, ha a már elavultnak számító vastag pillák helyett vékonyabbakat használunk. Utóbbinak még csak a viseletét sem vesszük észre.

Noha sokaknak butaságnak tűnhet a téma, hiszen kit érdekelnek olyan apróságok, mint a szempilla, azoknak nem árt tisztába lenni azzal, hogy milyen hatalmas önbizalmat tud adni az igéző tekintet egy nőnek. Akkor pedig, ha magabiztosnak érezzük magunkat, a külvilág számára is vonzóbbnak tűnünk.

Mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy megéri-e neki ez a macera. Azért remélhetőleg, sikerült most néhány – ezzel a témával kapcsolatos kérdést megválaszolni, illetve kételyt eloszlatni.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_3ee_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (883, 1039, 2052, 2250, 2982, 4051, 5284, 5618, 6739) ORDER BY t.name ASC

Kapcsolódó cikkek